Jeg synes det er sjovt, hvordan mad kan smage og opleves forskelligt, alt efter hvordan det serveres og anrettes. Se fx brødene her der er bagt i rødlerspotter. De kan fint bruges til kuvertbrød, til en picnic, til brunch, til en buffét osv… Dejen kan selvfølgelig også formes som helt almindelige boller – og bare spises 😉
Her får du opskriften på ca. 18 boller
6 dl lunken vand + 1 pk gær 50 gram / 3 dl havregryn + 1 dl græskarkerner + ca. 10 dl hvedemel + 1,5 tsk salt + 2 spsk olie
Udrør gæren i det lunkne vand. Tilsæt havregryn og græskarkerner og rør rundt. Tilsæt salt og 7-8 dl hvedemel. Rør rundt igen. Tilsæt olie og resten af melet lidt efter lidt. Ælt dejen rigtig godt og tilsæt mel så dejen kun lige slipper hænderne – men ikke bliver for tør.
Jeg æltede dejen godt – rødlerspotterne stod klar – bagepapiret i ark blev foldet to gange og firkanten blev klippet til en cirkel med en mønstersaks – Dejen blev delt i 18 stykker og formet til boller – bagepapiret blev samlet omkring dejen og det fik et tryk i hånden – da dejen kom ned i potten fik det et tryk mod bunden.
Dejen hævede i en time og et kvarter – med et let viskestykke over. Derefter ind i ovnen der var forvarmet til 220 grader. Da brødet kom ind skruede jeg ned til 180 grader. Efter ca. 12 minutter tændte jeg for grillen og de fik et par minutter under den. HOLD ØJE med brødet – for det går pludselig hurtigt og der kan gå ild i bagepapiret.
Se alle mine blogindlæg med madopskrifter her.
PS – Opskriften er fra den tid, hvor jeg ofte viste ideer her på bloggen.
Siden 2006 har jeg arbejdet som selvstændig boligstylist med base nær Aarhus. Som udgangspunkt kommer jeg i hele Danmark, og jeg tilbyder hjælp og sparring til en funktionel og personlig boligindretning – både til private og erhverv. Se mere her på TinaDalboge.dk
0 kommentarer