fbpx

Opskrift på lækre boller – her serveret på en anderledes måde…

af sep 19, 2015

Se relaterede indlæg 👇🏼

Jeg synes det er sjovt, hvordan mad kan smage og opleves forskelligt, alt efter hvordan det serveres og anrettes. Se fx brødene her der er bagt i rødlerspotter. De kan fint bruges til kuvertbrød, til en picnic, til brunch, til en buffét osv… Dejen kan selvfølgelig også formes som helt  almindelige boller – og bare spises 😉
boller serveret og bagt i urtepotter Her får du opskriften på ca. 18 boller
6 dl lunken vand + 1 pk gær 50 gram  /  3 dl havregryn + 1 dl græskarkerner  + ca. 10 dl hvedemel + 1,5 tsk salt + 2 spsk olie
Udrør gæren i det lunkne vand. Tilsæt havregryn og græskarkerner og rør rundt. Tilsæt salt og 7-8 dl hvedemel. Rør rundt igen. Tilsæt olie og resten af melet lidt efter lidt. Ælt dejen rigtig godt og tilsæt mel så dejen kun lige slipper hænderne – men ikke bliver for tør. brød bagt i rødlerspotter Jeg æltede dejen godt – rødlerspotterne stod klar – bagepapiret i ark blev foldet to gange og firkanten blev klippet til en cirkel med en mønstersaks – Dejen blev delt i 18 stykker og formet til boller – bagepapiret blev samlet omkring dejen og det fik et tryk i hånden – da dejen kom ned i potten fik det et tryk mod bunden.  opskrift på gode boller - her bagt i urtepotteskjulere
Dejen hævede i en time og et kvarter  – med et let viskestykke over. Derefter ind i ovnen der var forvarmet til 220 grader. Da brødet kom ind skruede jeg ned til 180 grader. Efter ca. 12 minutter tændte jeg for grillen og de fik et par minutter under den. HOLD ØJE med brødet – for det går pludselig hurtigt og der kan gå ild i bagepapiret.
Du finder mange flere madopskrifter lige her

Facebook

Instagram

Relaterede indlæg

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk