fbpx

Hvad er det modsatte af, at man ikke skal gå tilbage til en fuser?

af jun 12, 2012

Se relaterede indlæg 👇🏼

Måske er det noget med, at man godt må gentage en succes?
Og det blev så gjort i lørdags. Vi havde en festlig aften med omkring 40 mennesker og der blev selvfølgelig serveret Verden bedste kage – klik her og find flere varianter. Verdens bedste kage

Det var en 4 dobbelt portion af grundopskriften.
Der blev siet flormelis over den øverste bund, inden der kom friske bær på.

Grundopkriften svarer til en almindelig lagkage – eller en stor roulade.

Lav kagen i god tid før festen

Som du kan se egner kagen sig som stor til brylluper, studenterfester og meget andet hygsomt. Du kan godt bage bundene inden og fryse dem ned. Læg gerne kagen dagen inden og da fadet ikke kan være i køleskabet, så læg et par køleelementer under fadet, kom film over kagen og et stort håndklæde over.

Opskrift på Verdens bedste kage

Grundopskrift = en almindelig lagkage med tre bunde – ca. 6 personer.

3 æg
175 gram sukker / 12 spsk. / 2 dl
25-30 gram / 4 spsk. kakao / ca. 2/3 dl
20 gram hvedemel / 2 spsk. / 1/3 dl
35 gram kartoffelmel / 3 spsk / 1/2 dl
1 tsk. bagepulver
0,25-0,4 liter piskefløde til mellem bundene
Plus til denne version
Flormelis
1 pose frosne solbær (eller hindbær, blåbær, skovbær…)
Friske bær til at pynte kagen med

3 æg og 175 g sukker piskes let og luftigt.
Si 4 spsk. kakao, 2 spsk. mel, 3 spsk kartoffelmel og 1 tsk. bagepulver ned i æggemassen.
Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.
Tegn cirkler/firkanten BAGPÅ bagepapiret og bred dej ud indenfor cirkle/firkanten i et jævnt lag. (Lav bundene så de passer til dit fad).
Drys sukker på bagepapiret inden du fordeler dejen derpå, så slipper det lettere.
Bag bundene midt i ovnen (eller i en varmluftsovn) v. 250 grader i ca. 5-10 minutter. Hold øje med bundene og tag dem ud, når de har fået farve.
Pisk 0,25 l piskefløde og bland en pose optøede bær i fløden. Smag evt. til med lidt sukker. Læg kagen sammen med skiftevis en bund og fløde med bær. Kom flormelis i en si og drys det over kagen. Pynt med friske bær.

Se flere udgaver af Verden bedste kage her

Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.

 

 

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

2 Kommentarer

  1. mette b

    Den skal huse bærrene fra min have i år 🙂

    Svar
  2. hanne

    Den ser meget lækker ud i alle versioner ,o)
    En dag så gør jeg det.
    hilsen Hanne

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Gallerihylde DIY i samme farve som vægfarven

by | maj 30, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Gallerihylder - Lav selv smalle hylder til rammer og bøger Her kan du se, hvordan jeg har lavet gallerihylder i samme farve som vægfarven. Og i samme længde som...

Glasparti – fra to vinduer til terrassedør og stort glasparti

by | maj 22, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 2 kommentarer

Glasparti siger velkommen til lys og udsyn Har du en mørk bolig, eller ønsker du at få mere lys og udsyn, så se her hvordan to vinduer i min bolig er lavet om til ét...

Sommerhus med unik udsigt over Limfjorden

by | maj 9, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Sommerhus ved Limfjorden Vores sommerhus ved Limfjorden - med en unik udsigt til Venø - er lige sat til salg. Vi har haft sommerhuset i knap fem år og brugt det til...

Foredrag om boligindretning – få tips og tricks

by | apr 26, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Inspirationsaften for kvinder i Garant Ringkøbing Sidste tirsdag var jeg inviteret til Garant i Ringkøbing. Ann havde fået den gode idé, at de ville holde en...

Foredrag om boligindretning – boligstylistens tips og tricks

by | mar 14, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Foredrag i Garant Ringkøbing tirsdag d. 16. april 2024 kl. 19 Der er 100 pladser og de har lige skrevet, at salget af billetterne går over al forventning, så det er...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk