Måske er det noget med, at man godt må gentage en succes?
Og det blev så gjort i lørdags. Vi havde en festlig aften med omkring 40 mennesker og der blev selvfølgelig serveret Verden bedste kage – klik her og find flere varianter.
Det var en 4 dobbelt portion af grundopskriften.
Der blev siet flormelis over den øverste bund, inden der kom friske bær på.
Grundopkriften svarer til en almindelig lagkage – eller en stor roulade.
Lav kagen i god tid før festen
Som du kan se egner kagen sig som stor til brylluper, studenterfester og meget andet hygsomt. Du kan godt bage bundene inden og fryse dem ned. Læg gerne kagen dagen inden og da fadet ikke kan være i køleskabet, så læg et par køleelementer under fadet, kom film over kagen og et stort håndklæde over.
Opskrift på Verdens bedste kage
Grundopskrift = en almindelig lagkage med tre bunde – ca. 6 personer.
3 æg
175 gram sukker / 12 spsk. / 2 dl
25-30 gram / 4 spsk. kakao / ca. 2/3 dl
20 gram hvedemel / 2 spsk. / 1/3 dl
35 gram kartoffelmel / 3 spsk / 1/2 dl
1 tsk. bagepulver
0,25-0,4 liter piskefløde til mellem bundene
Plus til denne version
Flormelis
1 pose frosne solbær (eller hindbær, blåbær, skovbær…)
Friske bær til at pynte kagen med
3 æg og 175 g sukker piskes let og luftigt.
Si 4 spsk. kakao, 2 spsk. mel, 3 spsk kartoffelmel og 1 tsk. bagepulver ned i æggemassen.
Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.
Tegn cirkler/firkanten BAGPÅ bagepapiret og bred dej ud indenfor cirkle/firkanten i et jævnt lag. (Lav bundene så de passer til dit fad).
Drys sukker på bagepapiret inden du fordeler dejen derpå, så slipper det lettere.
Bag bundene midt i ovnen (eller i en varmluftsovn) v. 250 grader i ca. 5-10 minutter. Hold øje med bundene og tag dem ud, når de har fået farve.
Pisk 0,25 l piskefløde og bland en pose optøede bær i fløden. Smag evt. til med lidt sukker. Læg kagen sammen med skiftevis en bund og fløde med bær. Kom flormelis i en si og drys det over kagen. Pynt med friske bær.
Se flere udgaver af Verden bedste kage her
Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.
Den skal huse bærrene fra min have i år 🙂
Den ser meget lækker ud i alle versioner ,o)
En dag så gør jeg det.
hilsen Hanne