For mange år siden så jeg denne chokoladekage-opskrift i et dameblad og bagte den nogle gange. Da kagen altid blev rigtig god vidreudviklede jeg lidt på den og fandt ud at det var alletiders gode grundopskrift på en lækker kage og at man kan så meget med den opskrift. Siden dengang har jeg bagt den RIGTIG MANGE GANGE… 10 stk. af gangen til fryseren til barselsbesøg. Store portioner til klassekage og selvfølgelig også bare en enkelt til kaffen eller til dessert med vanillieis til 🙂
Hvis du undlader cacaoen så får du den fineste lyse bund der passer til alverdens toppings. Herover ser du den med æble og kanelsukker-toppings.
Og med rabarber og perlesukker. Eller hvad med hindbær fra haven eller fryseren? Ferskner fra dåse i skriver, knuste makroner på eller i dejen…. Der er bare ingen grænser her.
Her kommer en grundopskrift. Håber den må få et godt liv hos dig <3
150 gr. smør +
200 gr. sukker (2 1/4 dl) piskes godt.
2 æg tilsættes og piskes igen.
175 g. mel tilsættes (3 dl) sammen med
1 tsk bagepulver
2 tsk vanilliesukker
evt. 4 spsk cacao
Rør videre….
Tilsæt
3/4 dl mælk
3/4 dl kogende vand
Rør det sammen – men ikke for længe.
Og herefter op i en smurt form og ind i en 200 graders varm ovn i CIRKA 30 min.
Hold øje med tiden for det kommer meget an på din ovn og hvilken form du bruger.
Opskiften passer til en tærteform eller til det lange smalle fad jeg har brugt her.
Du skal lave dobbeltportion til en alm. bradepande.
Se flere idéer med samme grundopskrift på kage her
Det ser rigtigt lækkert ud, skal klart prøves i weekenden! 🙂
Hvis den er ligeså god som du siger, så får jeg helt sikkert også en masser minder med den.
Rigtigt god weekend til dig 🙂
Prøv den – prøv den… Men pas på – hvis du laver chokolade-udgaven smager dejen som chokolademousse 🙂 Vanedannende!
Tak for opskriften- den skal testes i weekenden, med æbler fra haven, kanel og måske ?? uhmmm….
Min nabo kommer af og til med hendes yndlingsæble kage ( Ja, sikke en nabo). Nu er det vist tid til at glæde hende 🙂 Go weekend!
Charlotte
Hej Charlotte. Håber du har fået overrasket din nabo med dejlig kage 🙂 go´weekend kh Tina
MUMS med mums på (!!!) De kagebilleder ser virkelig lækre ud. Jeg er netop bliver ustyrligt kagelysten.. Måske man skulle eksperimentere lidt senere idag 😉 Tak for opskriften og en skøn, levende blog!
// Helene
Hej Helene. Takker mange gange for de fine ord, – ikke mindst dem om min blog 🙂 Det blev jeg rigtig glad for at læse! kh Tina
eej.. hvor ser det meega lækkert ud! Jeg vil klart prøve den af også -og eelsker bare at man kan variere den på mange måder..
vildt fin blog du har -du er jo overskudet selv! :)FEDT!
Sikke en skøn idé, at du bruger en grundopskrift, men varierer i den på mange måder 🙂 Tak for dejlig inspiration og rigtig god weekend. Kh
Tak for tippet…den ser dælme lækker ud MUMS!
Har prøvet den, og ja den er vanedannende! Bruger den når jeg have kage med på jobbet (husk kopi af opskriften – den er god) Elsker det at man kan designe den som man vil. Den er også god med M&M´s;)
Jeg har kun en ting at sige: MUMS!
Jeg er lidt kagekræsen, og jeg må tilstå, at jeg faktisk tvivlede på, om opskriften nu også var så god, som den blev gjort til – men det var den! I min version blev den bagt med tre æggehvider i stedet for hele æg (var løbet tør), og fyldet var æbler og kanel – og så en enkelt hel mandel i anledning af, at det i dag, d. 6. dec., er hellig tre kongersdag 🙂 Præmien til den heldige (min søn på 13) var et kort, hvorpå der står, at indehaveren har ret til at være familiens konge en hel søndag efter eget valg. Der må man bestemme, hvad familien skal lave sammen, og hvad vi skal spise.
Tænker, at det skal være en fast tradition 🙂
Dejligt at du også synes den var god!
Sikke en fin tradition, – det må jo være skønt at kunne blive konge for en dag. 😉
I mangel af smør har jeg erstattet de 150 g smør med 100 g flydende margarine – vendt 3 revne æbler og et par tsk. kanel i dejen og fordelt den i 12 store muffinforme. MUFF…
Det lyder rigtig godt. Det med de revne æbler har jeg aldrig prøvet – men det lyder rigtig lækkert og svampet. Mange tak for tilbagemeldingen. kh T
Hej Tina
Jeg vil lave din kage som dessert til min fødselsdag, i chokoladekage pyntet med chokoladecreme. I den forbindelse vil jrg høre hvad du tænker er bedst: At bage den en uges tid i forvejen og fryse den ned – så blot skære ud og pynte på dagen, Eller bage den dagen i forvejen den skal bruges..
Hej Helle
Du kan gøre alle tre ting. Den bliver ikke dårligere af frost. Det eneste du ikke må gøre er, at piske/røre dejen for længe. Så stop når ingredienserne har blandet sig sammen. Tillykke med fødselsdagen 🙂 kh Tina