I disse dage er jeg på besøg hos gode venner i Singapore. Forleden fik vi kylling med en særdeles skøn salat med perlebyg og granatæblekerne. De kerne skulle efter sigende være ret så sunde og det gør jo ikke spor. 🙂 Kernerne er forresten ret lette at få ud. Jeg skærer bare frugten over og brækker stykkerne fra hinanden, så er de lige til at nulre af. Man kan også banke og trykke æblet inden du skærer det over, så løsner kernerne sig meget let.
Opskrift til 4 personer
1 kop perlebyg – skyl dem i kold vand og kog dem i 30-35 minutter
6 stilke bladselleri – med blade – skåret i små tern
1/4 dl olivenolie
3 spsk lys eddike
2 fed hvidløg – presset
1/2 tsk stødt allehånde – kan undlades
salt og peber
3 spsk klippet dild
3 spsk hakket persille
2 store granatæbler – kernerne derfra.
Bland de forskellige ting mens perlebyggen stadigvæk er varm. Stil det på køl. Salaten kan sagtens laves i forvejen og holder sig fint i et par dage.
Kommer der også en e-bog med dine lækre salater ?
(den kunne jeg godt stå i kø til :o)
god fredag..
Hej ME
Det var da en god idé – du siger noget 😉 også go´fredag til dig.
ps – det er altså ikke mig der har stået for denne her kombi – men jeg spiste den med stor begejstring. 🙂
Du kan jo lade dig inspirere af kombien og lave din egen kombi, som så kan komme i en e-bog ;o)
Den salat ser super go´ ud – den må jeg prøve. Jeg elsker også at bruge granatæbler i salater – uhmm de smager så godt. Knus Anne
Hvis det er en e-bog, kan man jo bare kalde det en salatsamling og så linke til de respektive… jeg ville da sige ja, hvis jeg altså havde opfundet en salat!
: )