For noget tid siden skulle vi besøge gode venner og aftalen gik på, at vi skulle tage en dessert med. Jeg lavede en chokolademousse med knuste Oreos (chokoladekiks) på toppen – da de er dejlig sprøde og samtidig ligner jord en lille smule. Den lille plante der spirer op gennem “jorden” er salvie – den krydderurt vi havde til at stå i vindueskarmen.
Jeg medbragte de fire desserter i en lille træbakke fordi det matchede det rå look med planter, træ, jord osv.
Herunder får du opskriften – og pas nu på du ikke (som jeg gjorde) kommer til at spise resten af kiksene… De røg ned mens jeg lavede desserten. 😉
Chokolademousse til ca. 6 personer:
125 g mørk chokolade 60-70%
4 æggeblommer
1 spsk sukker.
4 æggehvider
2 dl piskefløde
evt. 1/2 tsk instantkaffe / revet appelsinskræl
Fremgangsmåde:Kom chokoladen i en skål. “Hæng” skålen på en gryde med lidt vand i – så skålen ikke rammer bunde. Varm vandet op mens du rører lidt i chokoladen. Pisk æggeblommerne let sammen med sukkeret. Når chokolade er smeltet og afkølet rører du æggeblommerne i. Pisk fløden til en blød skum og vend det i. Pisk æggehviderne stive. (Gør piskeriset rent mellem fløde og æg – ellers bliver æggehviden ikke stiv). Kom en skefuld af æggehviderne i blandingen og vend det et par gange – derefter resten af de stiftpiskede hvider. i chokolade-flødeskumsblandingen. Vend det ikke for meget. Jo mindre – jo mere luftig en mousse. Anret chokolademoussen i de glas du har lyst til. Kom det i køleskabet i ca. 4 timer. Knus Oreos-kiksene fx i en pose og kom det på toppen inden serveringen. Kom også en lille grøn kvist – eller mynte, salvie eller andet – hvis det skal ligne en potteplanter.
Velbekomme – ønsker du andre opskrifter så kig her under MADOPSKRIFTER… Der er noget for enhver smag.
Haps..!!
DEN opskrift snupper jeg..
Skal have gæster til Ost & Pølsebord om et par uger, og havde egentlig en anden dessert i tankerne. Jeg har desværre ikke så meget tid til forberedelse, som jeg havde forudset, så var på udkig efter noget lækkert men nemt, og så så jeg lige din opskrift. ;o)
Moussen kan jeg lave i forvejen, og så pynte på dagen, plus den er tilpas rustik til resten af serveringen, som jeg vil anrette på skifferplader, spækbrætter og keramik. Helt perfekt. Tak fordi du deler…
Og hvis det bliver for tungt, kan jeg jo altid lave et frugtfad ved siden af… ;o)