fbpx

Lækker chokolademousse der ligner små grønne planter

af sep 17, 2016

Se relaterede indlæg 👇🏼

For noget tid siden skulle vi besøge gode venner og aftalen gik på, at vi skulle tage en dessert med. Jeg lavede en chokolademousse med knuste Oreos (chokoladekiks) på toppen – da de er dejlig sprøde og samtidig ligner jord en lille smule. Den lille plante der spirer op gennem “jorden” er salvie – den krydderurt vi havde til at stå i vindueskarmen.  opskrift på chokolademousse

Jeg medbragte de fire desserter i en lille træbakke fordi det matchede det rå look med planter, træ, jord osv.

chokolademousse

Herunder får du opskriften – og pas nu på du ikke (som jeg gjorde) kommer til at spise resten af kiksene… De røg ned mens jeg lavede desserten. 😉

opskrift på chokolademousse med fløde, æg og chokolade

Chokolademousse til ca. 6 personer:
125 g mørk chokolade 60-70%
4 æggeblommer
1 spsk sukker.
4 æggehvider
2 dl piskefløde
evt. 1/2 tsk instantkaffe / revet appelsinskræl
Fremgangsmåde:Kom chokoladen i en skål. “Hæng” skålen på en gryde med lidt vand i – så skålen ikke rammer bunde. Varm vandet op mens du rører lidt i chokoladen. Pisk æggeblommerne let sammen med sukkeret. Når chokolade er smeltet og afkølet rører du æggeblommerne i. Pisk fløden til en blød skum og vend det i. Pisk æggehviderne stive. (Gør piskeriset rent mellem fløde og æg – ellers bliver æggehviden ikke stiv).  Kom en skefuld af æggehviderne i blandingen og vend det et par gange – derefter resten af de stiftpiskede hvider.  i chokolade-flødeskumsblandingen. Vend det ikke for meget. Jo mindre – jo mere luftig en mousse. Anret chokolademoussen i de glas du har lyst til. Kom det i køleskabet i ca. 4 timer. Knus Oreos-kiksene fx i en pose og kom det på toppen inden serveringen. Kom også en lille grøn kvist – eller mynte, salvie eller andet – hvis det skal ligne en potteplanter.

Velbekomme – ønsker du andre opskrifter så kig her under MADOPSKRIFTER… Der er noget for enhver smag.

 

 

 

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

1 Kommentar

  1. Charlotte

    Haps..!!
    DEN opskrift snupper jeg..
    Skal have gæster til Ost & Pølsebord om et par uger, og havde egentlig en anden dessert i tankerne. Jeg har desværre ikke så meget tid til forberedelse, som jeg havde forudset, så var på udkig efter noget lækkert men nemt, og så så jeg lige din opskrift. ;o)
    Moussen kan jeg lave i forvejen, og så pynte på dagen, plus den er tilpas rustik til resten af serveringen, som jeg vil anrette på skifferplader, spækbrætter og keramik. Helt perfekt. Tak fordi du deler…
    Og hvis det bliver for tungt, kan jeg jo altid lave et frugtfad ved siden af… ;o)

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Anneks gæstehus sommerhus – indretning med sjæl og kant

by | mar 2, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning af gæstehus og anneks Opførsel af bjælkehytte Her kan du se opførslen og indretning af et anneks, som bruges til gæstehus i sommerhuset. Vi valgte et anneks...

Foråret, skaberglæden og kreativiteten spirer om kap

by | feb 26, 2024 | BOLIGINDRETNING,MALERIER | 0 Comments

Abstrakte malerier Jeg har holdt mange foredrag, hvor jeg har talt om vigtigheden og glæden ved at skabe. Men nogen gange har jeg selv for travlt og glemmer eller...

Farver og trends fra Formland messen 2024

by | feb 7, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Boligindretning - trends og tendenser På Formland Interiør Messe februar 2024 fik jeg et indblik i de seneste trends og tendenser inden for boligindretning. Det er...

Ses vi til Design Days i weekenden?

by | jan 18, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Har du et spørgsmål om indretning? Eller vil du gerne have et par input omkring en idé, du pønser på? Eller mine øjne på et projekt, du er i gang med?Så kan du møde mig...

Skønne boligopgaver og dejlige mennesker i 2023

by | dec 31, 2023 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Her et kig tilbage på året der er gået I det sidste år har jeg (igen) haft mange spændende opgaver og mødt dejlige mennesker. Det er afgørende for mig at forstå mine...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk