fbpx

Lækker chokolademousse der ligner små grønne planter

af sep 17, 2016

Se relaterede indlæg 👇🏼

For noget tid siden skulle vi besøge gode venner og aftalen gik på, at vi skulle tage en dessert med. Jeg lavede en chokolademousse med knuste Oreos (chokoladekiks) på toppen – da de er dejlig sprøde og samtidig ligner jord en lille smule. Den lille plante der spirer op gennem “jorden” er salvie – den krydderurt vi havde til at stå i vindueskarmen.  opskrift på chokolademousse

Jeg medbragte de fire desserter i en lille træbakke fordi det matchede det rå look med planter, træ, jord osv.

chokolademousse

Herunder får du opskriften – og pas nu på du ikke (som jeg gjorde) kommer til at spise resten af kiksene… De røg ned mens jeg lavede desserten. 😉

opskrift på chokolademousse med fløde, æg og chokolade

Chokolademousse til ca. 6 personer:
125 g mørk chokolade 60-70%
4 æggeblommer
1 spsk sukker.
4 æggehvider
2 dl piskefløde
evt. 1/2 tsk instantkaffe / revet appelsinskræl
Fremgangsmåde:Kom chokoladen i en skål. “Hæng” skålen på en gryde med lidt vand i – så skålen ikke rammer bunde. Varm vandet op mens du rører lidt i chokoladen. Pisk æggeblommerne let sammen med sukkeret. Når chokolade er smeltet og afkølet rører du æggeblommerne i. Pisk fløden til en blød skum og vend det i. Pisk æggehviderne stive. (Gør piskeriset rent mellem fløde og æg – ellers bliver æggehviden ikke stiv).  Kom en skefuld af æggehviderne i blandingen og vend det et par gange – derefter resten af de stiftpiskede hvider.  i chokolade-flødeskumsblandingen. Vend det ikke for meget. Jo mindre – jo mere luftig en mousse. Anret chokolademoussen i de glas du har lyst til. Kom det i køleskabet i ca. 4 timer. Knus Oreos-kiksene fx i en pose og kom det på toppen inden serveringen. Kom også en lille grøn kvist – eller mynte, salvie eller andet – hvis det skal ligne en potteplanter.

Velbekomme – ønsker du andre opskrifter så kig her under MADOPSKRIFTER… Der er noget for enhver smag.

 

 

 

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

1 Kommentar

  1. Charlotte

    Haps..!!
    DEN opskrift snupper jeg..
    Skal have gæster til Ost & Pølsebord om et par uger, og havde egentlig en anden dessert i tankerne. Jeg har desværre ikke så meget tid til forberedelse, som jeg havde forudset, så var på udkig efter noget lækkert men nemt, og så så jeg lige din opskrift. ;o)
    Moussen kan jeg lave i forvejen, og så pynte på dagen, plus den er tilpas rustik til resten af serveringen, som jeg vil anrette på skifferplader, spækbrætter og keramik. Helt perfekt. Tak fordi du deler…
    Og hvis det bliver for tungt, kan jeg jo altid lave et frugtfad ved siden af… ;o)

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Gallerihylde DIY i samme farve som vægfarven

by | maj 30, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Gallerihylder - Lav selv smalle hylder til rammer og bøger Her kan du se, hvordan jeg har lavet gallerihylder i samme farve som vægfarven. Og i samme længde som...

Glasparti – fra to vinduer til terrassedør og stort glasparti

by | maj 22, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 2 kommentarer

Glasparti siger velkommen til lys og udsyn Har du en mørk bolig, eller ønsker du at få mere lys og udsyn, så se her hvordan to vinduer i min bolig er lavet om til ét...

Sommerhus med unik udsigt over Limfjorden

by | maj 9, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Sommerhus ved Limfjorden Vores sommerhus ved Limfjorden - med en unik udsigt til Venø - er lige sat til salg. Vi har haft sommerhuset i knap fem år og brugt det til...

Foredrag om boligindretning – få tips og tricks

by | apr 26, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Inspirationsaften for kvinder i Garant Ringkøbing Sidste tirsdag var jeg inviteret til Garant i Ringkøbing. Ann havde fået den gode idé, at de ville holde en...

Foredrag om boligindretning – boligstylistens tips og tricks

by | mar 14, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Foredrag i Garant Ringkøbing tirsdag d. 16. april 2024 kl. 19 Der er 100 pladser og de har lige skrevet, at salget af billetterne går over al forventning, så det er...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk