fbpx

Inviter gæster til en festlig aften og lad dem selv tage maden med

af mar 9, 2019

Se relaterede indlæg 👇🏼

Sæt rammerne og ha’ gæster på ny måde

I søndags skrev jeg i JP om et koncept jeg fandt på for år tilbage. Det er en anden, uformel og sjov måde at være sammen med vennerne på og vi har haft rigtig mange sjove aftener på den måde.

Konceptet går ud på, at du inviterer nogle gæster og skriver, at de selv skal medbringe en ret til det antal personer, I er, servicet maden skal serveres på og det, I skal drikke til. Der gives point, hvis der tænkes musik eller andet indslag ind, som understreger temaet. Der er præmier for bedste ret, bedste drik og bedste totaloplevelse.

Jeg synes, det er skønt at mødes med dejlige mennesker til en god middag, dejlige vine, samtaler, hygge, musik, fis og ballade. Bagsiden er, at det kræver en del at forberede, finde på, købe ind, lave mad, finde de rigtige drikkevarer, servere og rydde væk under og efter middagen. For år siden fandt jeg på et ’koncept’, som jeg har lyst til at dele. Her kan du springe hele bagsiden over og samtidig få en utrolig festlig aften med engagerede gæster og nye smagsindtryk, der åbner op for gode snakke. Jeg håber, du bliver inspireret, og får inviteret nogle dejlige mennesker til en sjov og anderledes aften. Mange hilsner fra Tina

På de to billeder herover er temaet jagt. Maden var ristet brød med røget dyrekølle, granatæble og feta. Vi fik serveret jægermeister og rødvin og serveringen startede med Zum essenspillet på jagthorn.

MADEN

Gæsterne medbringer en valgfri ret, og alt det maden skal varmes i, anrettes med og serveres på. Alt efter antal gæster kan man komme med en ret hver, par- eller holdvis. Står man med det alene, kan man vælge en hjælper til klargøring, anretning og servering. Når maden er spist, kommer det beskidte service ned i kassen, sættes væk og køkkenet ryddes, så det er klar til næste servering. På den måde bliver der kun glas og bestik tilbage til værtsparret.

DRIKKEVARER

Der medbringes den/de drikkevarer, der matcher maden og temaet. Skal der serveres i andet end almindelige glas/vinglas, skal det også medbringes.

TEMAET

Medbring gerne musik eller andet indslag/tilbehør, der understreger temaet og serveringen.

FORSLAG

Man behøver ikke at lave fin gourmetmad for at vinde guldpokalen.

  • Et år vandt spagetti med kødboller serveret a la Lady & Vagabonden. Maden skulle deles to og to, på småternede duge og med renvasket tøj hængt op på tørresnore over bordet. God rødvin i glasset og musikken var naturligvis fra Disneys: Når det bliver’ nat.
  • Et andet år vandt polsk rødbedesuppe serveret autentisk med polsk nøddevodka, og der kom en polsk kvinde og sang fædrelandssange for os.
  • Jeg husker også fire lækre hapsere, der beskrev forår, sommer, efterår og vinter alt i mens der blev spillet Vivaldis De fire årstider.
  • En sjov dessert var en enkelt chokoladekugle lavet i en specialform med god is indeni, en god dessertvin og Chef’s Chocolate Salty Balls på Youtube.

En tallerken er ikke bare en tallerken. Så tænk ud af boksen og find inspiration ved at google billeder af temaet. Det kan for eksempel være ord som: Bali, Forår, Fanø, Orange osv. alt efter hvilken ret og tema, du vælger.

At alle medbringer det retten skal varmes i og tilberedes på og tager det beskidte med hjem igen gør, at oprydningen klares let og hurtigt, og at der kun er glas og bestik tilbage til værtsparret. Her er det en nyfortolkning af stjerneskud med hummer, kammusling, fisk, langtidsbagte slanke jordskodder og lakserogn. Vi drak champagne serveret på en bakke med stjernekastere, og musikken var numre som: Smuk som et stjerneskud, Når du ser et stjerneskud og Som to stjerneskud.

Her var temaet Nytårsaften. Vi fik skindstegt torsk, sellerimos, brunet smør og ristede nødder. Der var bordbomber, serpentiner, hatte, Vær velkommen og Kim Larsens tale til Dronningens 70 års fødselsdag.

TIP

  • Der skal max. være fire-fem små anretninger, for man bliver både mæt af vin og den tid, der går mellem retterne.
  • Når alle gæster er kommet, inddeles rækkefølgen ved at man fortæller, om man har forret, hovedret eller dessert med og ikke andet.
  • Man skal ikke være nervøs for, at der kun kommer desserter. Tværtimod er det en god idé hvis værtsparret har noget sødt i reserve.
  • Hvis man har holdt det flere gange med de samme mennesker, kan konceptet udvides med et farvetema, et land eller andet der kan sætte kolorit på festivitassen.

Her har jeg lavet vandrepokaler for på den måde lægges der op til at det bliver en tradition. Bedste mad, drikke og indslag udløser guld. Bedste mad giver sølv og kobber gives for bedste drik. Pokalerne kan være alt fra noget fra genbrug, rigtige pokaler fra sportsverdenen eller som dem jeg lavede sidst: Tre brikker fra et gammelt bob-spil med gamle skeer sat fast i hullerne og malet med guld, sølv og kobbermaling.

Jeg har tidligere skrevet om samme koncept. Der hed det ‘gourmetaften’ se det her

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

DIY Kraftige hylder til bøger

by | okt 27, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 0 Comments

DIY - Sådan laver du kraftige hylder til bøger Ønsker du stabile, kraftige hylder til tunge bøger? Her får du en guide til at lave lange, kraftige hylder af spærtræ....

Lav selv foderbræt på væg DIY

by | okt 5, 2024 | GØR DET SELV,HAVE, TERRASSE & ALTAN | 0 Comments

Foderbræt - fuglebræt DIY Sidste år havde jeg et par brædder tilovers og så lavede jeg dette foderbræt med 'stråtag'. Det er monteret på et hegn. Samme løsning kan...

Slip fri af narcissistens skygge

by | sep 22, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

LIVE DAG lørdag d. 23. nov. 2024 Genfind din styrke gennem en personlig og kreativ proces Har du haft en narcissist tæt på, og føler du stadig en tung skygge fra...

Køkkenforvandling – fra hvidt og slidt til et ‘nyt’ snedkerkøkken

by | jul 21, 2024 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG,GØR DET SELV | 15 kommentarer

Se eller gense her, hvordan mit køkken blev forvandet i 2019. Sådan blev vores køkken forvandlet Gennem de sidste 15 år var vores grebsløse, højglans-køkken blevet...

Lighthouse Aarhus – indretning af lejlighed på Aarhus Ø

by | jun 25, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning i Lighthouse Aarhus - køkken med 'stue-stemning' For et år siden indrettede jeg en stor lejlighed på 38. etage i Lighthouse Aarhus. Det er virkelig lækre...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk