some_text

Fredagens Kreative Køkken byder på den lækreste SUNDE IS

april 27, 2012 8  |  MADOPSKRIFTER

Sund is… Altså helt ærligt, det må da være løgn. Men hvis det er rigtigt at vi skal spise frugt så kan det altså ikke være helt løgn. Og i denne is er der IKKE TILSAT noget som helst sukker eller fedt, – der er kun det der findes naturligt i banan og i hindbær.

banan-hindbæris

Isens konsistens minder om en sorbet med lidt fløde is – og smagen er i TOP så det er altså ren MUMS det her!

is af frosne bananer og hindbær

Du fryser simpelthen bare nogle bananer i en pose. Det er oplagt at bruge dem der er ved at blive brune, – for de er også ekstra søde… Når de er frosne kommer du dem i en blender (eller i en skål og bruger en stavblender).

frosne bananer og hindbær
Tilsæt frosne hindbær og kør rund til det har den rigtige konsistens. Du kan spise det direkte som det er, – eller fryse det igen så det er klar til gæster senere. Det er så lækkert at du tror det er løgn – så PRØV DET! Naturligvis bliver man ikke slank af at spise bananer, men hvis man skal have is så er det da en sund udgave af slagsen.
(Der er kommet en kommentar omkring brugen af frosne bær… Du kan give de frosne bær et opkog – og fryse dem igen… og så bruge dem, hvis du vil være helt sikker på at der ikke er bakterier i bærrene).


PS – Hvad med at lade børnene stå for desserten i aften?
Velbekomme og rigtig go´weekend. KH Tina

Share on FacebookPin on PinterestShare on TumblrTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

23 Kommentarer


  1. Den kom som sendt fra himlen. Var netop ved at udtænke et alternativ til sukker og syltetøj til vaflerne i aften. Det her er jo genialt, og når det så oven i købet er i huset… ;o)

  2. Sikke en god idé – den tager jeg straks til dig :-)

  3. Hej Tina. Vi bliver altid advaret om at bruge frosne usær hindbær (eller anden for frossen frugt) pga. det bakterie-fund (og dårlige maver) der har været. Jeg ville ikke turde bruge frosne hindbær uden først at have givet dem et opkog (som de også skriver på f.eks. Irmas poser). Men så er ideen jo også væk. Men bananisen kan man jo lave :-) God week-end

    vh,

    Annette H.

    • Hej Annette. Du kan sagtens give bærrene et opkog og derefter fryse dem igen – så skulle evt. bakterier vel være væk. Vi bruger rask væk bær direkte fra posen, men det er jo op til hver enkelt hvordan man forholder sig til den slags. Tak for dit input omkring det – jeg skriver det lige i selve indlægget. kh Tina

  4. Dette må prøves;) Da barna var små, satte jeg en pinne i halve bananer og frøs dem til is. Det var kjempegodt;)

  5. Kommentar fra facebook:
    Susanne Meltese:
    Jeg har lige testet den. Og da vores blender heller ikke er den store fan af frosne bær og lignende, lød jeg bærene tø næsten helt op og lod være med at fryse bananerne. Det blev faktisk helt sorbet agtigt alligevel.
    Men jeg skal nu først bruge det i aften, så det ligger i fryseren nu.

    Men det er jo virkelig lækkert, helt uden sukker. Tak for fiffet. Det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg gør det.

  6. Mums…. vil straks gå ud og fryse bananer :)

  7. Mums! Jeg vidste bare at alle de frosne bananer i fryseren ville kunne bruges til noget lækkert! Jeg lod også bærrene tø op for sig selv, så gled det lidt lettere sammen. Jeg arbejder i en cafe ved siden af studierne – og her køber ingen bananer, så har ofte slæbt 30-40 helt modne bananer med hjem og proppet dem i fryseren. Nu kan de blive til lækker lækker is. Tak for den dejlige opskrift.
    Kæresten var også vild med det, selvom han var noget skeptisk da han hørte om det (og han er IS-ELSKER!).

  8. Tusen takk for ideen.
    Eg har ikkje hindebær her i Noreg, så eg bytta det ut med bjørnebær og det smakte fortreffeleg. :)

    Ha ein fin dag.

  9. Det ser lækkert ud. Hvordan får du isen til at ligge så smukt i glasset på nederste billede ? Bruger du en speciel studs ?

    • Det er rigtigt at det ene billede er taget ned i blenderen. Men isen er jo ret “fed” så den lægger sig fint – bare man spiser den lidt tjept… Og det gør man, – det lover jeg dig. kh Tina

  10. Kommentar til Frøskuffen:
    Jeg tror du kigger ned i blenderglasset, på det nederste billede. Men en studs der kan gøre det samme må kunne findes (der findes nogle der nærmest ligner en blomst). Jeg plejer at bruge en halvstor stjerne studs, til lignende ting og blot holde den stille midt i glasset …det ser fint ud :o)

    Hej Tina.
    Tak for en utroligt inspirerende og levende blok, som jeg tilfældigvis stødte på ;o) I løbet af en halv times tid, har du givet mig mange gode ideer til min nyerhvervede kolonihave …bl.a. har jeg tænkt, at jeg må kunne genanvende paller, på en eller anden dekorativ måde :o)

    Og tak for opskriften ovenfor …den må afprøves på den 5 årige, der helst ikke skal have for meget sukker, men elsker is.

    • Dejligt – tak for den dejlige kommentar. Og isen smager supergodt og meget is-agtig… men det kan du nok også læse af de forskellige kommentarer. ;-) kh Tina

  11. Undskyld, de lidt underlige smileys …de skulle have været helt almindelige :) :)

  12. hej, jeg er en af de sarte der har kogt hindbærerne først, 1. gang hældte jeg bare vandet ud, men så tænkte jeg sikke en flot farve bare at hælde ud, nu har jeg lavet sunde pindis af “skrældet” :D bare lige et lille tip ;D

  13. Hej Tina

    Super opskrift til en som mig der har laktose intolerance;)

    Mvh Tea

  14. Hej… Skøn is!
    Jeg skærer altid bananerne i små dele. Så er den absolut nem at blende, selv med stavblendere… Forsøg også med en god cacao i… Det bliver den skønneste mørke cacaois…

    Kærligt Pia

  15. Lyder som en super lækker opskrift, som jeg vil bruge til dessert på lørdag, men hvor mange bananer og gram hindbær skal man cirka beregne per person?
    Hilsen Nanna.

    • Hej Nanna
      Jeg vil tro at en banan pr person og ca en halv dl hindbær passer men vi har aldrig brugt en opskrift for det smager godt både med lidt og med meget hindbær i. kh Tina

Skriv en kommentar