Sidst i maj var jeg til et kaffeseminar for at blive lidt klogere på den kaffe jeg normalt indtager 3-4 kopper af hver morgen/formiddag – og nyder efter fx en god middag. Bag arrangementet stod “Smag Kaffen” og “MoccamasterDanmark” og det var befriende, at det handlede om at lære – og ikke om at skulle købe en masse produkter bagefter. Vi blev guidet godt igennem både smags- og duftoplevelser af Thilde Maarbjerg som bl.a. har en baggrund på 10 år som Sommelier på Restaurant Kong Hans i København. I dag arbejder hun som Chefsommelier hos Løgismose – så man må sige, at hun ved hvad hun snakker om.
Vi smagte 5 forskellige slags kaffe. Efter hver smagning kom der noget rundt vi skulle dufte til. Det var fx grapeskaller – for at tydeliggøre at den kaffe vi drak, have undertoner af grape og citrus. Thilde fortalte bl.a. om kaffesorter. Der er 60 forskellige og den mest almindelige er Arabica som udgør 70-75 % af verdens kaffeproduktion.
Min mand var også med – og vi var enige om, at vi ville forkæle vores kommende middagsgæster med en ekstra god kaffebønne. Det giver rigtig god mening at der skal være forskel på morgenkaffen og den man får efter aftensmaden. Så planen er at vi køber nogle ekstra gode umalede bønner. Pakker dem i små portioner – i mørke, lufttætte poser – maler bønnerne og serverer kaffen når vi har gæster. Så må vi håber at de lægger mærke til forskellen. 😉 Men efter min egen oplevelse, så er jeg nu ret sikker på at det vil bringe lykke. Tak til “MoccamasterDanmark” og “Smag Kaffen” for et fint arrangement.
0 kommentarer