Verdens bedste kage – til fester og store begivenheder
Hvis du har været forbi min blog før, så er du nok stødt på den kage jeg kalder for Verdens bedste kage – som du kan se, har vi lavet den et par gange efterhånden.
Se alle indlæg på linket her: Verdens bedste kage
Her har jeg lavet kagen igen – denne gang med et strejf af lakrids. Og jeg skal lige hilse at sige at solbær og lakrids gør sig rigtig godt sammen!
Lav kagen i god tid før festen
Du kan sagtens bage bundene i god tid og fryse dem ned. Det er også fint at lægge kagen sammen dagen før festen. Hvis fadet er for stort til at komme i køleskabet, så læg et par køleelementer under fadet, kom film ovre kagen og pak det hele ind i et stort håndklæde, så det holder sig koldt. Pynt toppen af kagen på dagen.
Opskrift på Verdens bedste kage
Grundopskrift = en almindelig lagkage med tre bunde – ca. 6 personer.
Kagen du ser her med solbær og lakrids er lavet af en dobbelt portion
3 æg
175 gram sukker / 12 spsk. / 2 dl
25-30 gram / 4 spsk. kakao / ca. 2/3 dl
20 gram hvedemel / 2 spsk. / 1/3 dl
35 gram kartoffelmel / 3 spsk / 1/2 dl
1 tsk. bagepulver
0,25-0,4 liter piskefløde til mellem bundene
Plus til denne version med solbær og lakrids:
1 tsk. vanillesukker
1 pose frosne solbær (eller hindbær, blåbær, skovbær…)
Lidt lakridspulver
Flormelis til glasur
3 æg og 175 g sukker piskes let og luftigt.
Si 4 spsk. kakao, 2 spsk. mel, 3 spsk. kartoffelmel og 1 tsk. bagepulver ned i æggemassen.
Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.
Tegn cirkler/firkanten BAGPÅ 4 stykker bagepapir og bred dej ud indenfor cirkle/firkanten i et jævnt lag. (Lav bundene så de passer til dit fad).
Drys sukker på bagepapiret inden du fordeler dejen derpå, så slipper det lettere.
Bag bundene midt i ovnen (eller i en varmluftsovn) v. 250 grader i ca. 5-10 minutter. Hold øje med bundene og tag dem ud når de har fået farve.
Pisk en kvart piske eller 0,4 l, hvis du ønsker mere fyld i.
Læg lagkagen sammen med fløde/bær-blandingen og evt. et lag med ren fløde som her. Drys med lakridspulveret på et eller to af lagene. Bland en glasur af flotmelis og halvt piskefløde til toppen. Se mere herunder.
Kagen her har fået en top af glasur blandet med halv flødeskum. Kom de frosne solbær i en skål og kom lidt sukker over. Lad bærrene tø næsten helt op. Fordel dem ovenpå glasuren og drys med lakridspulver. Du kan også komme lidt florsukker i en si og drysse det over kagen og pynte med friske bær. Lag gerne kagen sammen nogle timer før serveringen.
Klik og se de andre kager der er bagt og lagt efter samme opskrift her. Kagen egner sig rigtig godt til en buffét, et kagebord og der hvor du ellers ville servere en lagkage der skal være ekstra go! KH Tina
Jeg har også brugt Bulows lakrids i flere rette. Det smager bare godt!
Hejsa, sikke dog en skøn side!:)
Jeg vil blot høre om Verdens Bedste Kage kan laves i forvejen, eller den vil stå og blive blød?
Mange tak 🙂
Du kan sagtens lave og lægge kagen sammen dagen før og dække den til med film. Vent med glasur og bær til samme dag. Kh Tina
Hej Tina,
Dine “Verdens Bedste Kager” ser dejligt lækre og friske ud – vil bage en til gadefesten på lørdag. Tænker dog; på alle dine billeder er der mere end 3 bunde, ingrediensoversigten siger 3 bunde, men i opskriften står der “tegn bagpå 4 stykker bagepapir”. Passer opskriften til fire almindelig størrelse eller hvordan?
Tusind tak!
MVH Karen.
Hej Karen
Jeg tror at forvirringen skyldes at jeg ikke har vist kagen lavet kun ud af en portion. Jeg plejer at gange op med 2, 3 eller 4 da jeg mest har lavet den til fester. Du kan med fordel bage og lægge den dagen før – og pynte toppen inden serveringen. Held og lykke – og heldige naboer du har. 🙂
Tusind tak for dit hurtige svar – det tænkte jeg nok 🙂 Jeg har brug for 4 almindelige bunde, så jeg lægger blot en tredjedel til.
Glæder mig til at smage den <3