Opbevaringsglassene kan bruges til at komme små krea-ting i og til krydderier osv. Du kan skrive på dem med tuscher til glas- og porcelæn eller male på dem med glasmaling … De er også gode at sylte i – f.eks. marmelade, pickles osv. OG – de kan også bruges til at servere en dejlig dessert i – endda med is i låget.
Jeg har selv brugt glassene til desserter et par gange denne sommer – og jeg skal bruge dem igen næste fredag, hvor vi holder sommerfest her.
Den ene gang som du ser her – var hos gode venner, og der havde jeg medbragt sorbetis – som jeg kom i låget da vi var der. (Det var en hindbær-sorbetis jeg havde købt i Lidl.) Anden gang jeg serverede desserten havde jeg lagt is i låget inden gæsterne kom og “hægtet” lågene af glasset så de lå klar i fryseren. Du klemmer bare de to “kroge” der holder låget lidt sammen – både når det skal af og på. Det er ganske let. (Se pilene på billedet.)
I desserten du ser her, havde jeg lavet hvid chokolademousse med en anelse citronskal i. Oven på moussen kom jeg sprøde hakkede mandler – der var vendt på panden i smeltet sukker. Oven på herlighederne kom skyllede, tørre blåbær og hindbær. Jummi-jummi… det var godt! Og let!
Hej Tina
Jeg skal prøve at lave din dessert med chokolademousse i patentglas, men jeg kan ikke finde glassene på din hjemmeside. Hvor store er de ? Jeg har fundet nogle i IKEA men de er kun på 13,5 cl – alt for små synes jeg når der skal toppings på også. Næste størrelse er 50 cl og det synes jeg er for stort.
Mvh
Lene
Hej Lene
Glassene er desværre udgået så det er derfor du ikke kan finde dem. Beklager mbh Tina