fbpx

Opbevaringsglas – sylteglas eller til en dejlig dessert

af aug 2, 2015

Se relaterede indlæg 👇🏼

Opbevaringsglassene kan bruges til at komme små krea-ting i og til krydderier osv. Du kan skrive på dem med tuscher til glas- og porcelæn eller male på dem med glasmaling … De er også gode at sylte i – f.eks. marmelade, pickles osv. OG –  de kan også bruges til at servere en dejlig dessert i – endda med is i låget.  dessert der er let at lave med bær og is i glas med låg

dessert serveret i sylteglas med is i låget Jeg har selv brugt glassene til desserter et par gange denne sommer – og jeg skal bruge dem igen næste fredag, hvor vi holder sommerfest her.
Den ene gang som du ser her – var hos gode venner, og der havde jeg medbragt sorbetis – som jeg kom i låget da vi var der. (Det var en hindbær-sorbetis jeg havde købt i Lidl.) Anden gang jeg serverede desserten havde jeg lagt is i låget inden gæsterne kom og “hægtet” lågene af glasset så de lå klar i fryseren. Du klemmer bare de to “kroge” der holder låget lidt sammen – både når det skal af og på. Det er ganske let. (Se pilene på billedet.) dessert i opbevaringsglas med is i låget I desserten du ser her, havde jeg lavet hvid chokolademousse med en anelse citronskal i. Oven på moussen kom jeg sprøde hakkede mandler – der var vendt på panden i smeltet sukker. Oven på herlighederne kom skyllede, tørre blåbær og hindbær. Jummi-jummi… det var godt! Og let!

lækker dessert med bær og is i sylteglas tinadalboge.dk

Opskrift på hvid chokolademousse til ca. 6 pers.
200 gram hvid chokolade
5 dl piskefløde
120 gram pasteuriseret æggeblomme
60 gram sukker
1/2 tsk fintrevet usprøjtet citronskal dessert med hvid chokolade mousse i sylteglas
Smelt chokoladen langsomt over vandbad. (En gryde med lidt vand i bunden og en skål der “hænger” på kanten af gryden – så det er dampen der smelter chokoladen). Pisk fløden til skum. Pisk æggeblommer og sukker godt så det bliver en lys æggesnaps. Tag skålen med det smeltede chokolade væk fra vandbadet og rør lidt æggesnaps i. Vend derefter resten af chokoladen over i æggesnapsen. Vend til sidst flødeskummet i lidt ad gangen. Det skal VENDES forsigtigt i og ikke røres rundt.
Hak 1 dl mandler groft. Smelt 1 dl sukker på panden og vend mandlerne i sukkeret med en spartel. Lad det afkøle og hak det igen så det er klar til at komme på lige inden serveringen. (Så det stadigvæk er sprødt). Kom også bær på lige inden serveringen. Velbekomme. Du finder flere madopskrifter her.

Facebook

Instagram

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

  1. Lene Kusk Thomsen

    Hej Tina
    Jeg skal prøve at lave din dessert med chokolademousse i patentglas, men jeg kan ikke finde glassene på din hjemmeside. Hvor store er de ? Jeg har fundet nogle i IKEA men de er kun på 13,5 cl – alt for små synes jeg når der skal toppings på også. Næste størrelse er 50 cl og det synes jeg er for stort.

    Mvh
    Lene

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Hej Lene
      Glassene er desværre udgået så det er derfor du ikke kan finde dem. Beklager mbh Tina

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk