fbpx

Vil du hjælpe mig med en god idé til hvad jeg skal med…

af aug 28, 2013

Se relaterede indlæg 👇🏼

et kæmpe stort broderi af en bjørneklo. kæmpe stort broderi af en bjørnklo

Det er tante Firda´s store gamle broderi og da Frida fik en ældrebolig skulle hendes pulterkammer ryddes og der stod det godt pakket ind. Der er vist 46 år gammelt og det har både været med Frida i Afrika og Canada. Lige nu er det meget skjoldet. Jeg regner med, at jeg kan tage det af den store træplade og få det vasket så skjolderne forsvinder. Det er cirka 1,2 x 2 meter stort. Det passer faktisk rigtig godt i farverne til vores spisestue, men lige nu er det bare gammeldags og kedeligt. Har du en idé, så læg endelig en kommentar. Jeg glæder mig til at få et par input…

PS – nu er broderiet forvandlet – klik her og se det færdige resultat.  Her kan du se hvad jeg tidligere har lavet ud af gamle broderier…

 

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

21 Kommentarer

 1. Karin Jepsen

  Hvor er det flot.
  Jeg synes det er synd at klippe det i stykker. Men jeg har ikke en idé lige nu. Skriver hvis jeg kommer i tanke om noget. Spændende projekt!!!

  Svar
 2. Charlotte Engel

  Det er super flot og sikken et arbejde.
  Du kunne give det nyt liv ved at tilføje nye elementer (skrift, insekter, mønstre o.s.v.) i pangfarver, enten mere korssting, frihåndsbroderi, applikationer, knapper, perler, bånd, maling. Glæder mig til at se resultatet!

  Svar
 3. Randi

  Når broderiet er så stort, kunne man måske bruge det som overside på et flot madrasbetræk. Sætte betrækket på en madras og bruge den som flot ekstra sidde/ligge/flydeplads foran tv eller som hynde på en daybed?

  Svar
 4. Randi

  Måske kunne broderiet også bruges som dug evt. med en beskyttende transparent plastikdug over?

  Svar
 5. Pernille

  Du kunne lave det til et store gulvpude, så man kan slænge sig på den når der skal hygges film. Som en lidt mere personlig sækkepude/stol

  Svar
 6. Sanne

  Åh det ville være synd at klippe i!!
  Kan ikke helt fornemme hvor skjoldet det er – ligner mest lidt patina.. Måske synd at rense det for meget!
  Hvis du har væggen til det – så skulle det op og hænge som det er, eller få en sort enkelt ramme på det.
  Hvis der ikke er plads til at hænge det – så lad det stå op ad en væg, som det gør nu… Med lidt mere luft om.
  Flot flot flot:-)

  Svar
 7. Louise

  Hej..
  Hvad med et lækker grønt stykke stof bagpå og så nyde den som et dejligt tæppe når den kolde tid kommer?

  Svar
 8. Hanne Rimmen

  Hold da op et “fund”
  – eller vel nærmere, gave ;o)
  Jeg ville sy en frakke, og lade det smukke broderi være hele rygstykket.
  Hvad siger du til det ?
  Det er jo faktisk meget svært at finde SÅ store broderier, og her har du muligheden.
  Kan godt se ideen med en hynde eller lignende, men jeg tror, at det hurtigt vil blive slidt, da det jo er så gammelt, som det er.
  OG hvis du stadig synes, at det skal høre til i spisestuen, så kan du jo bare sidder der og pynte i din nye smukke jakke ;o))
  kh. Hanne
  PS. Jeg er klar med saksen !!!

  Svar
 9. Lars

  Hold saksen væk!

  Find en lækker og lidt up to date ramme (fx en svæveramme, men det er måske lidt for konservativt?) Det er stramt og enkelt motiv, derfor synes jeg også, at det skal i en enkel ramme!!!

  Svar
  • Jette rossau

   Hej Tina jeg har lige klippet en hørnederdel i stykker ,forskellige firkanter, der var fortrykt. Jeg broderedes ovenpå trykket. Og syede det sammen med andre hør stykker i masende farver. Jeg kunde forestille mig at at broderiet var centrum og kanten evt er gamle lærreds broderier, eller hør linned som Master det vil give et flot lug og man vil glæde sig over de dejlige broderier hver dag.

   Svar
 10. Karin Laursen

  Dejlige grønne farver og sikke et stort broderi. Måske man kunne bruge det til en bordplade med glas ovenpå, evt. efter det var klippet lidt til. Nu ved jeg ikke hvordan det ser ud bagpå, men man kunne måske også bruge det som dekoration i loftet, hvor der blev sat lys bag ved. Ellers synes jeg også om ideen at bruge det til en skærm, i kombination med fx en jernramme eller måske noget med et rionet, bukket i form og med fødder eller hjul.

  Svar
 11. Galleri-Livoni

  Jeg syntes det kunne være fedt, at lave serigrafitryk på. Mest i kanterne, men også lige lidt på bjørnekloen… Måske en sjov tekst..

  Svar
 12. Rikke Lyng

  Det er da super fedt med skjolder. Jeg ville skjolde det noget mere med lidt thé, så deet bliver endnu mere dejligt rustikt. Og så sætte noget drivtømmer til på en eller anden måde. Lave et par insekter i 3D der kunne få billedet til live ud af. Så engang et billede af et stort hæklet “spind” der var spændt op mellem 2 træer, det kunne man også gøre med dit,om sommeren, og så ned når det ikke er højsæson mere. Er stor fortaler for at klippe gl. broderier ud og genbruge dem til løjerlige ting, men dette fortjener luft og plads.

  Svar
 13. Tina Dalbøge

  Spændende med alle de gode input.
  Her kan du se de kommentarer der er kommet på bloggens facebookside:

  Bente Lindell Thesbjerg Op på en fast baggrund med en passende ramme omkring og så bruge den som en smuk opslagstavle eller som baggrund for familiebilleder eller et anetræ med billeder??
  Synes ikke godt om længere · Svar · 5 · for 21 timer siden

  Rikke Albers sengetæppe
  Synes ikke godt om længere · Svar · 3 · for 20 timer siden

  Charlotte Corty Mobil skillevæg – skærmvæg – det vil være en dødssynd at klippe det i stykker!
  Synes ikke godt om længere · Svar · 3 · for 21 timer siden

  Maria Fynsk Norup En quilt! Sæt en lækker blød bagside på og lav det til et skønt sengetæppe/hyggetæppe
  Synes ikke godt om længere · Svar · 2 · for 21 timer siden

  Margit Skovgaard Fritzner Indgå i en flytbar skærm/ væg
  Synes godt om · Svar · for 10 timer siden via mobil

  Hanne Rimmen Kan nu godt begynde at se det sengetæppe for mig … det kan bliver rigtig flot også ;o)
  Synes ikke godt om længere · Svar · 1 · for 15 timer siden

  Jane Uldbæk Pedersen Jeg tænkte du kunne lave en stor collage, laminere minder omkring tante fridags tid Afrika og Canada, lad hende fortælle sin historie… med billeder , digte osv, syet på rundt om bjørneklo billedet. På den måde er det stadigvæk et stærkt minde og et stykke livshistorie der havde og stadigvæk har betydning. Og afslutte med en rå træstamme skåret over .. og lavet som ramme.
  Synes ikke godt om længere · Svar · 1 · for 16 timer siden

  Lotte Linnet lad det indgå i et patchwork tæppe
  Synes ikke godt om længere · Svar · 1 · for 17 timer siden

  Vita Tryk Spændende..jeg har en magen til
  Synes ikke godt om længere · Svar · 1 · for 17 timer siden

  Anette Irene Hunderup Jørgensen Rullegardin…
  Synes ikke godt om længere · Svar · 1 · for 19 timer siden via mobil

  Inge Pejstrup Iversen jeg har en skærm 3 fløjet i smedejern råhvid..den er til salg…?
  Synes ikke godt om længere · Svar · 1 · for 19 timer siden · Redigeret

  Lone Rostgaard Vedholm Sy en stor hyggepølle Sy sammen på langs og et par runde skiver i matchende evt grønt hør, i enderne
  Synes ikke godt om længere · Svar · 1 · for 20 timer siden

  Dorte Kassentoft Johansen vægdekoration med træ fra naturen som ramme
  Synes ikke godt om længere · Svar · 1 · for 20 timer siden

  Inge Pejstrup Iversen Køb en skærm og sæt det derpå
  Synes ikke godt om længere · Svar · 1 · for 21 timer siden

  Sonja Solstråle Raabjerg Bang-Møller puder, sækkestole i hør ????
  Synes ikke godt om længere · Svar · 1 · for 21 timer siden

  Henriette Trunte Beenfeldt Frederiksen Jeg har et magen til, min mor har syet til mig for 40 år siden, på mit er syet en kant foroven og forneden, et kosteskabets igennem, og så nogle pynte ting for enden, og du har et flot vægtæppe, mit hænger i min store gang, glemte lige at sige, at der også er syet bag beklædning på også, så trækker det ikke skævt, det er så dejligt når man kommer hjem, og det første man ser når man er dette flotte tæppe. Man må også hver sætte et sådan stk arb, der er gået mange arb timer før det var færdigt. El send det til mig, har en søster der meget gerne vil ha. Et
  Synes godt om · Svar · for 12 timer siden via mobil

  Mette Fredin Jørgensen Sy tasker af det . Betræk på en stol. EN sækkestol som en anden også har foreslået synes jeg også er en super idé.
  Synes godt om · Svar · for 15 timer siden

  Marianne Nielsen Panelgardiner er en mulighed, en foldevæg, beklæde den med plast på bagsiden og bruge den som bruseforhæng.
  Og så er der alle ideerne som kræver at man må klippe i den…
  Synes ikke godt om længere · Svar · 1 · for 20 timer siden

  Svar
 14. Karina

  Hvor er det smukt! Jeg mener også at det ville være en dødssynd at klippe i det. Jeg ville lade det hænge blødt og frit op af en væg, gerne med en rustik ping igennem toppen, i stedet for en klassisk gardinstang, og så ville jeg pynte ved det med et grønt møbel og andre ting der kunne relateres til planten. Eks. en grønlig vase med en buket “grøftekantsblomster”

  Svar
 15. Anne Studsgaard

  Som mange andre synes jeg, at det ville være synd at klippe det i småstykker. Find en enkel ramme og “beskær” det evt. i siderne, så det bliver et højt smalt billede. Glæder mig til at se, hvad du finder på 😀

  Svar
 16. Tina Dalbøge

  Igen mange tak for alle de dejlige bud… Jeg håber, at jeg kan få tid til at begynde på “projekt bjørneklo” i weekenden. Fortsættelse følger 🙂

  Svar
 17. Angelika

  Hold fingrene væk fra saksen 😉 Det ville være synd at klippe i det. Jeg ville enten sætte i en ramme eller på træ og lade det stå op mod en stor væg eller give det bort til en der lover ikke at klippe i det.

  Svar
 18. Hanne Larsen

  Hvis jeg var dig ville jeg, sy en Patchwork kant rund om i alle grøne faver, det vil sige små stykker stof 10+10cm.sys sammen til en lang kant hele vejen rund,eller også kan der være 2 kanter hele vejen rund. Kom mellenforet volumenvlies og et ensfarvede stykke stof til bagside quilt rund i kanten, du kan bruge det til et tæppe eller en dug .Du må IKKE klippe det i stykker, det er rigtig flot håndarbejde.Hilsen Hanne

  Svar
 19. Rikke

  Jeg fandt nøjagtig samme bjørneklosbroderi for et par år siden i en genbrug i nordsjælland! Det var dog indrammet. Jeg købte det for 25 kr og det hænger hjemme i min stue. Ikke rigtig noget patina, bare super fin & enkel 🙂

  Svar
 20. Sara Præstholm

  Søgte efter rens af broderi og link til denne side dukkede op. Ville egentlig bare have scrollet forbi indtil jeg så ordet “bjørneklo”. Og så blev jeg helt nostalgisk! Min mormor og morfar havde nemlig også sådan en hængende på væggen – dejligt med et gensyn 🙂

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Gallerihylde DIY i samme farve som vægfarven

by | maj 30, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Gallerihylder - Lav selv smalle hylder til rammer og bøger Her kan du se, hvordan jeg har lavet gallerihylder i samme farve som vægfarven. Og i samme længde som...

Glasparti – fra to vinduer til terrassedør og stort glasparti

by | maj 22, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 2 kommentarer

Glasparti siger velkommen til lys og udsyn Har du en mørk bolig, eller ønsker du at få mere lys og udsyn, så se her hvordan to vinduer i min bolig er lavet om til ét...

Sommerhus med unik udsigt over Limfjorden

by | maj 9, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Sommerhus ved Limfjorden Vores sommerhus ved Limfjorden - med en unik udsigt til Venø - er lige sat til salg. Vi har haft sommerhuset i knap fem år og brugt det til...

Foredrag om boligindretning – få tips og tricks

by | apr 26, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Inspirationsaften for kvinder i Garant Ringkøbing Sidste tirsdag var jeg inviteret til Garant i Ringkøbing. Ann havde fået den gode idé, at de ville holde en...

Foredrag om boligindretning – boligstylistens tips og tricks

by | mar 14, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Foredrag i Garant Ringkøbing tirsdag d. 16. april 2024 kl. 19 Der er 100 pladser og de har lige skrevet, at salget af billetterne går over al forventning, så det er...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk