fbpx

Børn, bananer, salt og skræl

af jun 20, 2011

Se relaterede indlæg 👇🏼

Løve af trylledej og bananskræl Meget ofte forbinder vi bananskræller med noget man glider i, eller i hvert tilfælde noget der bare skal smides væk. Trylledej bliver let forbundet med de små fine figurer der skal males sirligt indenfor felterne. Jeg synes vi skal vende lidt op og ned på det vi plejer at gøre, og begynde at give bananskrællen den respekt den fortjener 🙂  hvis vi også bruger trylledejen på en mere rå måde, (hvor man ikke skal være så ordenlig), så er det også lige før det her er en idé for drengene. Denne stolte løve er et godt eksempel på hvordan du kan forene både dej og skræl og har du ikke noget fint salt i huset, så brug det grove… En rigtig løvefar er nok også lidt kop-arret i ansigtet – hvis man altså kommer tæt nok på.

DIY – Do It Yourself

løve af saltdej og bananskræl

Trylledej (Grundopskrift:  1½ kop hvedemel -1 kop salt, fint eller groft – Evt. 1 spsk. Olie – 3/4 kop vand – Bagepapir) Derudover: Kaffe – Pensel – Bananskræl – Pistacieskaller, 2 stk. – Rosiner – Lidt appelsinskræl -Lim

Form en løvefar ud af en klump trylledej, og pensl ham med en sjat kaffe. Lav løvens manke af tynde strimler bananskræl. Når skrællen bliver bagt med, bliver den helt mørk og ligner en manke rigtig godt. Løvefar har fået øjenlåg af halve pistacieskaller, og selve øjet er en halv rosin lagt ned i en fordybning. Lav tungen af et lille stykke tørret appelsinskræl, og lim det på.

Måske en rigtig krea-hygge-idé på en regnvejrsdag – eller ude i solen på terrassen?  Under alle omstændigheder – rigtig go´ fornøjelse med skrællerne 🙂   PS – Idéen er fra min bog Førstehjælp til fantasien som du kan vinde i den giveaway der er omtalt i indlægget herunder.

Hilsen Tina

 

 

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

4 Kommentarer

  1. Annette Asmus

    Det er godt nok en god ide, den må vi prøve… hvor får du alle de ideer fra

    Svar
  2. Tina Dalbøge

    Hej Annette… Jeg bliver inspireret af at teste hvad alt muligt underligt kan blive til og af at begrænse mig i materialernes overflod. Og vupti – så kommer de underlige skabninger frem. Prøv det – du vil blive overrasket 😉 kh Tina

    Svar
  3. mette b

    Først troede jeg at det var vanillestænger, men så begyndte jeg at læse. Jeg ville ønske mine børn var yngre, men nu har jeg en sjov ide til de andres børn 🙂

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Hej Mette. Det kunne også både ligne og mærkes som vaniliestænger. Mange tror at de rådner, men der er jo ingen frugt i, så det bliver bare ligesom mørkebrunt læder. Har lige set din blog – tak igen fordi du har lagt min giveaway på :-)KH Tina

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

DIY Kraftige hylder til bøger

by | okt 27, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 0 Comments

DIY - Sådan laver du kraftige hylder til bøger Ønsker du stabile, kraftige hylder til tunge bøger? Her får du en guide til at lave lange, kraftige hylder af spærtræ....

Lav selv foderbræt på væg DIY

by | okt 5, 2024 | GØR DET SELV,HAVE, TERRASSE & ALTAN | 0 Comments

Foderbræt - fuglebræt DIY Sidste år havde jeg et par brædder tilovers og så lavede jeg dette foderbræt med 'stråtag'. Det er monteret på et hegn. Samme løsning kan...

Slip fri af narcissistens skygge

by | sep 22, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

LIVE DAG lørdag d. 23. nov. 2024 Genfind din styrke gennem en personlig og kreativ proces Har du haft en narcissist tæt på, og føler du stadig en tung skygge fra...

Køkkenforvandling – fra hvidt og slidt til et ‘nyt’ snedkerkøkken

by | jul 21, 2024 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG,GØR DET SELV | 15 kommentarer

Se eller gense her, hvordan mit køkken blev forvandet i 2019. Sådan blev vores køkken forvandlet Gennem de sidste 15 år var vores grebsløse, højglans-køkken blevet...

Lighthouse Aarhus – indretning af lejlighed på Aarhus Ø

by | jun 25, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning i Lighthouse Aarhus - køkken med 'stue-stemning' For et år siden indrettede jeg en stor lejlighed på 38. etage i Lighthouse Aarhus. Det er virkelig lækre...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk