tinadalboge logo

En go´ bog til ferien?

juni 8, 2011 17  |  DIVERSE

Lucca byskiltMåske er det lidt tidligt for de fleste, men for mig er der dømt ferie lige om hjørnet. Inden længe flyver gemalen og jeg nemlig til Pisa (1198.- t/r alt incl.  – for os begge to!) og da vi lander omkring midnat har vi booket en enkelt overnatning. Derefter hedder det bare “ud i det blå” i den mindste cabriolet vi kunne leje. Lucca, Firenze og Cinque Terre venter (nok) forude, men det må tiden vise. Vi går efter de “autentiske” oplevelser, så hvis du bare kender stedet så skriv endelig.

Nå, men en rigtig go´ferie kræver også nogle gode bøger. Hvis jeg skulle anbefale dig en meget inspirerende bog ville det blive “Prinsessen uden ansigt”  af Rene Foli. Bogtitel Prinsessen uden ansigt

Det er en historie om et ægtepar først i fyrrene. I kobberbryllupsgave får de en elektronisk dagbog af deres gode venner. Hele bogen bygger på de indlæg, de hver især skriver i den dagbog. Og det er både sjovt, inspirerende og rystende hvordan de på ret forskellig vis skildrer dagligdagens trommerum. Mit eksemplar er blevet lånt ud mange gange, og alle er enige om at det er en historie i rigtig høj klasse. Nu håber jeg du har en bog du kan anbefale mig – og alle andre der ser kommentarene?
For en go´ ferie kræver da en go´ bog, – ikke?

Hilsen Tina

Share on FacebookPin on PinterestShare on TumblrTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

10 Kommentarer


 1. Hej Tina

  Lyder som en fantastisk tur, I skal ud på. Rigtig god tur.
  Kan ikke lige komme med guldkorn til Italien, men anbefale bøger – ja, det kan jeg:
  Ildenfonso Falcones – manden bag Havets katedral – har skrevet en fantastisk bog: Fatimas Hånd. Det foregår i 1500 og noget i Spanien og er en moppedreng på cirka 900 sider. Men det er en fantastisk historie om krig og konflikter mellem forskellige kulturer. Der er til et par dages læsning i hvert fald.
  Er du mere til krimigenren, så anbefaler jeg varmt serien om kriminalkommisær Jan Faber fra Politiet i Hamburg – skrevet af den skotske forfatter Craig Russell. Men det er ikke bøger for sarte sjæle – så er du advaret. Start med den første i serien: Blodørn. Danske Julie Hastrup har også skrevet et par glimrende krimier – den seneste hedder: Det blinde punkt og er bestemt også værd at pakke i feriekufferten.

  • Hej Rebekka
   Mange tak for gode input. Jeg tror jeg er mest til Fatimas Hånd – for jeg er nok en sart sjæl 🙂
   Jeg håber jeg kan finde et par guldkorn i Italien, og måske kommer de her på bloggen? KH Tina

 2. Så vil jeg gerne ønske jer en rigtig god tur. Bogen lyder spændende – jeg vil kigge efter den på Biblioteket. God ferie.

  • Hej Marianne. Mange tak. Jeg er ikke sikker på at du kan låne den på biblioteket, men det kan du jo hurtigt tjekke på deres hjemmeside. Bogen er så anderledes og giver stof til eftertanke her midt i vores overflodssamfund. KH Tina

 3. Den første af Justin Cronin var jeg helt væk i da jeg læste den. Det er en ordentlig moppedreng på næsten 1000 sider, men jeg læste den virkelig hurtig.
  Der er også Niceville af Kathryn Stockett eller Ken Folletts Giganternes Fald.

  Mange hilsner
  Bithe

 4. Kære Tina. Ønsker jer en sjov og skøn tur – en Cabriolet, tørvejr!, og de lokationer kan da kun blive til forrygende dage. Glæder mig til et foto af jer i bilen når du er retur på bloggen:)

 5. Hej Tina

  Jeg har lige 2 steder som er et must hvis I kommer til Firenze:

  Farmaceutica di Santa Maria Novella
  Via della Scala 16 – 50123 Firenze
  http://www.smnovella.it

  Ristorante Il Lantini
  http://www.illatini.com

  Rigtig god tur 🙂
  Knus

Skriv en kommentar

www.kreashop.dk