Forleden kom jeg til at køre endnu en tur til Jysk Blomstermarked. Heldigvis havde de lige fået nye forsyninger af meget spændende krydderurter, salater, tomater og andre lækre sager, jeg kunne plante i vores nye højbede. Priserne var også yderst rimelige og det gør det jo bare endnu sjovere at eksperimentere lidt. Her kan du se hvad jeg kom hjem med, til de nye højbede der er bygget op af pallerammer.
1. Rucula 2. Gourmetsalat 3. Solbær Salvie 4. Appelsin Salvie 5. Ananas Salvie 6. Fennikel 7. Porre 8. Rucula 9. Citrongræs 10. Kina/Hvidløg purløg 11. Purløg 12. Salvia Patens (De blå blomster kan spises – resten kan IKKE) 13. Sødeurt 14. Citron Verbana 15. Jordbær Mynte 16. Chokolade Mynte 17. Mynte + Marokkansk Mynte 18. Basilikum 19. Rød Basilikum 20. Græsk Basilikum 21. Tomat Blomme 22. Tomat Gemini 23. Tomat Sweet 100 (18.-23. er plantet i en kapilærkasse). 24. Chilipeber de cayenne 25. Peber Mazurka 26. Salat Pluk Grøn og rød 27. Gourmetsalat 28. Salat Romanie + Salat Rød Romaine 29. Rødbladet syre. Der er også kørvel – men det glemte jeg at få med i collagen.
Derudover er der tre slags timian, en stor rosmarin og persille der skal plantes i et mindre højbed lige ved køkkendøren. Glæder mig til at lægge billeder på bloggen af de færdige højbede og rullegræs-projektet. Det bliver nok i morgen aften – og det er altså ikke blevet helt værst hvis jeg selv skal sige det. 🙂 Fortsat go´søndag – kh Tina
Her kan du se mere om projektet med højbede af pallerammer – og billeder af andre måder at bruge pallerammer på.
Lækre og nye sager du har fundet der. Mange har jeg aldrig hørt om før. Jeg glæder mig til at se de færdige højbede.
Hej Lene
Jeg lægger billederne på i morgen 🙂
Lækre sager kan man købe det på nettet ?
Hej Marianne – det ved jeg desværre ikke. Du må prøve at google efter et sted hvor de sælger og sender den slags. Måske er der andre der ved noget om det?
lækre krydderurter du får i højbedet. Jeg drømmer om at finde en lakrids estragon, for den smager helt fantastisk. Gav min mor sådan en sidste år til mors dag, men spiste stort set hele planten inden hun fik den ;D. Og da jeg ville tilbage på planteskolen for at købe en til mig selv, var der udsolgt. Mon de har flere i år? Må vist besøge planteskolen snarest ;D Uhhmmm lakrids estragon
ALtså – hvordan kunne jeg da glemme estragon? Det havde vi også i det gamle højbed. Og lakrids estragon lyder da bare for lækkert. Den må jeg have fat i.
Du kan se en opskrift med alm. estragon her: https://www.tinadalboge.dk/madopskrifter/fredagens-kreative-kokken-10
Beklager billederne – men jeg lover at smagen er SKØN!