Tinadalbøge.dk

Glascaféen / Glasmuseet i Ebeltoft / opskrift på paleobrød

Sidste lørdag havde jeg en rigtig dejlig oplevelse… Jeg var inviteret til frokost på Glascaféen som ligger i Glasmuseet Ebeltoft. Invitationen var tikket ind fra en jeg tidligere har haft i praktik. Et er at hun er sød og at vi bare svinger rigtig godt sammen – et andet er, at maden var rigtig lækker og meget veltillavet. Vi fik fire forskellige tapasretter og delte dem så vi smagte det hele. Her ser du fiskefrikadeller, pickles, små uhmmm-pølser…

Lækkert tapas fra Glascaféen i EbeltoftOg herunder ser du røget laks med nogle skønne syltede løg. Vi startede med at kigge ind i Glascaféen (inden vi så udstillingen i Glasmuseet). Der var et selskab der var i gang med en brunch – det så også rigtig godt ud. På museet var det der gjorde størst indtryk  på mig, -colaflasken der var stadset ud og papbægerne af glas – der var kommet på en fin fod.

Glascaféen Ebeltoftmuseet

Brødet – som du kan se herunder – var hjemmebagt efter paleo-princippet (uden mel) og det var virkelig lækkert. Heldigvis fik jeg lokket opskriften ud af dem og de sagde ja til at jeg lagde den her på bloggen.

Opskrift på Palero brød fra Glasmuseet i EbeltoftOpskrift på Paleo brød fra Glascaféen i Ebeltoft
100 gram solsikke kerner  *  100 gram mandler  *  100 gram valnødder kan udskiftes med hasselnødder  *  100 gram hørfrø  *  100 gram sesamfrø  *  100 gram græskarkærner  *  5 æg  *  1/2 til 1 dl ekstra jomfru olivenolie  *  2 tsk flagesalt (Maldon kan anbefales)

Fremgangsmåde
Bland alle øvrige ingredienser sammen i en skål men VENT med at blande olien i til sidst (DET ET VIGTIGT).

Kom massen i en smurt form (det er meget vigtigt ellers kan brødet ikke komme ud af formen)
Bag brødet i en time ved 160 grader midt i en forvarmet ovn

Lad brødet stå i 2-4 min i formen så olien fordeler sig tilbage i brødet og sådan at brødet slipper formen nemt.
Når brødet er bagt færdigt vil der ligge rester af æggehvider på toppen, så er det som det skal være. Jeg bagte det i går lige for at lave en tester – og det er blevet superdupermega godt.

Se alle mine blogindlæg med madopskrifter her.

PS – Opskriften er fra den tid, hvor jeg ofte viste ideer her på bloggen.
Siden 2006 har jeg arbejdet som selvstændig boligstylist med base nær Aarhus. Som udgangspunkt kommer jeg i hele Danmark, og jeg tilbyder hjælp og sparring til en funktionel og personlig boligindretning – både til private og erhverv. Se mere her på TinaDalboge.dk

    2 kommentarer

    1. Det er den præcise opskrift på “stenalderbrød”, så det er vist ikke deres opskrift 🙂 Men forhåbentlig er der ikke nogen, der har ophavsretten til den!? Den er i hvert fald god. Det kan anbefales at skære det i skiver og lægge det i fryseren, så kan man tage et par skriver op, når man har lyst og riste dem på brødristeren – så bliver de rigtig gode 😉

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

    Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

    Luk