For mange år siden var vi en tur på Maderia. Et af ferieminderne er sværdfisk med kartofler og den skønneste smørsovs. Forleden cyklede jeg ind til Clausens Fiskehandel inde på Århus havn og da jeg så, at de havde sværfisk, så vidste jeg præcis hvilken ret vores gæster skulle “udsættes for”.
Du kan selvfølgelig også bruge smørsovsen til alt muligt andet…
Som tilbehør valgte jeg at købe nye danske kartofler – og salat fra vores højbed. Og ja – de blå blomster er spiselige…
Jeg plukkede også persille, citrontimian, dild og estragon i højbedet – og hakkede det fint sammen med hvidløg. Smørret blev smeltet over vandbad og derefter hældte jeg det klarede smør over i et andet glas… Så vallen blev tilbage. Krydderurterne kan miste farve og smag hvis de får for meget varme… Så kom dem i og lad det stå og trække smag. Inden serveringen varmer du det op i vandbad igen. Vi spiser stadigvæk af smørret – for nu står det i køleskabet og så kan vi lige tage en skefuld på kartoflerne engang i mellem. 😉
Sværdfisken blev penslet med olie og grillet et par minutter på hver side på en varm grillrist. Det skal endelig ikke have for meget, for så bliver det tørt.
Vi fik retten med citron og kold hvidvin. Bare jeg kunne tilbyde dig en smagsprøve – for det smagte så fuglene synger. 🙂
Uha.., det ser godt ud.
Tror på ALT, hvad du skriver om denne lækre sommeret ;o)
Det kan du også roligt gøre. Det er vel også svært at forestille sig at nye kartofler med smør, krydderurter og lidt hvidløg – sammen med sværdfisk – og kold hvidvin ikke er godt. Nyd solen – kh Tina
Hej Tina
Jeg faldt lige over en artikel med dig i Jyllands-posten
http://jyllands-posten.dk/bolig/ECE5685740/klassisk-og-personlig-bolig/
Du er en rigtig aktiv dame.
Hav en rigtig god weekend.
Jeps – jeg har bidraget med ting og sager i JP de sidste to søndage. Forrige søndag var det en hel side med højbed og gem gasflasken-væk-tips. 🙂 Så lidt aktiv er jeg da. 🙂 Også go weekend til dig. 😉