fbpx

Så er jeg klar med mit bidrag til konkurrencen om Nordens bedste kødsauce…

af feb 3, 2013

Se relaterede indlæg 👇🏼

Som jeg viste på bloggen i fredags, så har jeg fået en kurv stillet til rådighed af Heinz med forskellig produkter, som jeg evt. kunne bruge til at kokkerere Nordens Bedste Kødsauce. Nu har jeg været i gang med at lave min version og jeg har valgt at fokusere på, at den bedste kødsauce også er tilpas sund. Derfor er der ekstra med gulerødder, pastinak, løg, majs, hvidløg og chili i. Det er nemlig alletiders måde, at få børn og unge til at spise flere grøntsager på. Jeg har også valgt at bruge en fuldkorns-spagetti i stedet for det hvide. Det er simpelthen en vanesag. I starten var vi ikke vilde med det, men nu har vi vænnet os til det og spiser ikke længere den hvide pasta. Parmesanen der kommer ovenpå kan vist ikke kaldes sund, med den er med til at fremhæve de andre smagsindtryk på bedste vis. kødsauce med grøntsager

Opskriften er til 4-5 personer

200 gram fedtfattig bacon i tern brunes og tilsættes
500 gram hakket oksekød med en fedtprocent på 5-7% brunes ca 10-15 minutter.
2 tsk salt og friskkværnet peber tilsættes sammen med
4 spsk rødvinseddike og
4 spsk Heinz worcestershire sauce og
1,5 dl. Heinz ketchup der rystes med 3 dl vand. Lad det stå og simre ca. 20 minutter.
Tilsæt
2  gulerødder i små tern og
2  pastinakker i små tern og
4 rødløg i små tern og
5 fed hvidløg hakket i små stykker + tilsættes og blandes med kødet. Lad det stå og simre halvanden til to timer. Rør rundt engang i mellem.
Kerner skåret af en frisk majskolbe (eller fra frost) og
1 glas med grillet rød peberfrugt i olie (skåret i strimler) tilsættes sammen med
1 spsk af olien fra glasset og
1 rød chili i små stykker blandes i og simrer med kvartertid.
Basilikumblade skåret i tynde strimler og 2 tsk fintrevet citronskal vendes rundt i retten. Smages til med salt og peber og tilsættes vand hvis der skal være mere sauce. Serveres med fuldkornsspagetti med et højt fiberindhold og parmesanost der er brækket i små stykker over kødsaucen.  Velbekomme.

Jeg lægger min opskrift her på Heinz´facebookside. Det er vist sidste aften i aften, så inden længe kan du følge med i, hvem der løber af med sejren ved at klikke lige her. Ønsk mig held og lykke for man kan vinde en weekendtur for to til Bologna og andre gode ting.

Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

2 Kommentarer

  1. Nola

    Så krydser jeg fingre – held og lykke. Og tak for opskriften 🙂

    Svar
  2. Andreas Dalboge

    Oev! hoppede ellers lige ind paa heinz’s facebook for at give dig en stemme med paa vejen og et haab om at du manglede en til at tage med til Bologna, men kunne desvaerre ikke finde dig der inde…
    Held og lykke!

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Foredrag om boligindretning – boligstylistens tips og tricks

by | mar 14, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Foredrag i Garant Ringkøbing tirsdag d. 16. april 2024 kl. 19 Der er 100 pladser og de har lige skrevet, at salget af billetterne går over al forventning, så det er...

Anneks gæstehus sommerhus – indretning med sjæl og kant

by | mar 2, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning af gæstehus og anneks Opførsel af bjælkehytte Her kan du se opførslen og indretning af et anneks, som bruges til gæstehus i sommerhuset. Vi valgte et anneks...

Foråret, skaberglæden og kreativiteten spirer om kap

by | feb 26, 2024 | BOLIGINDRETNING,MALERIER | 0 Comments

Abstrakte malerier Jeg har holdt mange foredrag, hvor jeg har talt om vigtigheden og glæden ved at skabe. Men nogen gange har jeg selv for travlt og glemmer eller...

Farver og trends fra Formland messen 2024

by | feb 7, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Boligindretning - trends og tendenser På Formland Interiør Messe februar 2024 fik jeg et indblik i de seneste trends og tendenser inden for boligindretning. Det er...

Ses vi til Design Days i weekenden?

by | jan 18, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Har du et spørgsmål om indretning? Eller vil du gerne have et par input omkring en idé, du pønser på? Eller mine øjne på et projekt, du er i gang med?Så kan du møde mig...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk