fbpx

En lækker dessert der er let at lave og som smager af mere…

af sep 27, 2013

Se relaterede indlæg 👇🏼

Sidste weekend fik jeg lyst til at lave den gode gamle dessert Pærer Belle Helene. Kombinationen med vanillieis, pære og chokolade går man nemlig ikke lige fejl af. Jeg skrællede en pære pr. mand og drejede kernehuset ud nedefra med en spids kartoffelskræller. Jeg lavede en sukkerlage med ca. 1,5 dl sukker og et godt drys vanilliesukker, da jeg ikke havde en stang vanillie, og en skive øko-citron. (Citronen så pærerne ikke blev mørke).  syltede pærer til desserten Is Belle Helene Jeg lod lagen koge godt igennem, til sukkeret var helt opløst, derefter slukkede jeg for varmen og så kom pærerne ned i gryden. Jeg lod dem stå et par timer i det varme vand. (Tjek dem engang i mellem så de ikke bliver for bløde). De skal netop IKKE blive bløde som de pærer man køber i en dåse.

opskrift på Is Belle Helene Chokoladesauce:
En god mørk chokolade blev hakket med en brødkniv og kom, – sammen med piskefløde, i en beholder der kunne tåle varme, – ned i et vandbad i en gryde. Chokoladen smeltede med fløden og blev til en dejlig chokoladesauce. Isen skar jeg i tykke skiver og brugte en udstikker til at lave runde skiver som kom på en tallerken. (Den kan bl.a. købes hos IKEA). Hurtigt herefter kom en pære, der stadigvæk lå i lagen og havde stuetemperatur, ovenpå isen – og derefter en god skefuld chokoladesauce. Det kan godt være at “Is Belle Helene” er set før, men det er stadigvæk en skøn kombination af pære, chokolade og vanillieis. Mums og god weekend til dig.

PS – det hele kan jo laves i forvejen så det er let til gæster. Isen kan også stikkes ud og sættes i fryseren i runde skiver… Kan det næsten blive lettere?

Du kan se flere opskrifter lige her… KH/T

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

4 Kommentarer

  1. Hanne K

    Hej

    Pære Belle Helene er vores families ynglingsdessert.

    En nytårsaften uden denne dessert og kokken får at vide: Hvor er Pære Belle Helene?

    God søndag til dig og fiskeren:-)

    Kh
    Hanne

    Svar
  2. Dorte

    uhm ser rigtig godt ud. Jeg undrede mig lidt over at kun den ene pære blev udhulet 🙂

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Det er de altså blevet alle sammen. Det tog ikke et minut i de bløde pærer. Ellers er det lidt dumt at spise dem. Det må være “opdriften” og måden de tilfældigvis fik lagt sig på i gryden… 😉

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Foredrag om boligindretning – boligstylistens tips og tricks

by | mar 14, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Foredrag i Garant Ringkøbing tirsdag d. 16. april 2024 kl. 19 Der er 100 pladser og de har lige skrevet, at salget af billetterne går over al forventning, så det er...

Anneks gæstehus sommerhus – indretning med sjæl og kant

by | mar 2, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning af gæstehus og anneks Opførsel af bjælkehytte Her kan du se opførslen og indretning af et anneks, som bruges til gæstehus i sommerhuset. Vi valgte et anneks...

Foråret, skaberglæden og kreativiteten spirer om kap

by | feb 26, 2024 | BOLIGINDRETNING,MALERIER | 0 Comments

Abstrakte malerier Jeg har holdt mange foredrag, hvor jeg har talt om vigtigheden og glæden ved at skabe. Men nogen gange har jeg selv for travlt og glemmer eller...

Farver og trends fra Formland messen 2024

by | feb 7, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Boligindretning - trends og tendenser På Formland Interiør Messe februar 2024 fik jeg et indblik i de seneste trends og tendenser inden for boligindretning. Det er...

Ses vi til Design Days i weekenden?

by | jan 18, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Har du et spørgsmål om indretning? Eller vil du gerne have et par input omkring en idé, du pønser på? Eller mine øjne på et projekt, du er i gang med?Så kan du møde mig...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk