Jeg har tænkt mig at min blog med kreative påfund primært skal vise idéer til gaver, – idéer til hvad du kan lave med børn, – idéer til indretning m.v. Alt sammen på den nemme måde. Men heldigvis er det jo sådan, at vi også bliver nød til at spise engang i mellem. Og også her kan vi jo passende bruge kreativiteten og sanserne.
Denne her opskrift går også fint ind under tag´sen ”Brug Hvad Du Har” for der er rigtig mange muligheder for, hvad du kan vippe ned i en smurt alubakke. Og netop fordi du selv kan finde på, supplere og undlade, kan vi vist godt blive enige om, at den her slags madlavning også går ind under kreativ udfoldelse. Jeg har også tag´set den som en børneidé, fordi jeg er sikker på, at mange børn vil kunne overskue og tilmed tænde på at lave mad på den måde – og som sidegevinst er det ofte lettere at spise grøntsager, når man selv har tilberedt dem 🙂
DIY – Do It Yourself
Her er det skrabede rå kartofler, gulerødder med lidt grønt på, 2 hvide asparges, halve løg – og hvidløgsfed med skræl, (gi´ lige hvidløgene et ”gok”) lidt olie, salt, peber og rosmarin. Du kan selvfølgelig også bruge andre krydderurter og krydderier – og alle mulige andre grøntsager. F.eks. bladselleri, halve peberfrugter, spidskål, tomater m.v.. Hele herligheden her kom på grillen og senere i forløbet kom et par forårsløg med. De hvide asparges var lidt on/off – og lidt på grillristen for at få striber. Du kan også sætte bakken i ovnen ved ca. 180-200 grader. Stik i en kartoffel for at finde ud af hvornår det er klar til servering. Det både smager og dufter skønt og passer stort set til det hele. Denne ret kan også være den ”ting” du har med, i stedet for en værtindegave… Men her vil jeg anbefale at det ikke bliver en “BIG SURPRISE”
PS – alubakken kan sagtens bruges mange gange.
Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter. Klik og se opskrifter med grill her
Hej….Fantatisk god ide, med madopskrifter…Hvor tit stå man ikke der, og mangler ideer til, hvad menuen skal være ” i aften”… Så endelig bliv ved, med at give os dine madopskrifter…Af hjertet TAK…
Uhmm… bliver da helt sulten – også selvom jeg endda lige har indtaget min aftensmad 🙂 Rigtig dejligt med madinspiration også! Man må sige at du behersker kreativitet på mange plan! Tak for inspiration… Hilsner fra Helle Damgaard
Hej Helle og Jane…
Mange tak for gode kommentarer 🙂
At dømme efter jeres svar er det ok med madinspiration, – lidt spændende om der også kommer negative svar – Kærlig hilsen Tina
Skønt med madopskrifter ind i mellem også. Sådan et tag hvad du har fad laver jeg også tit, men mine unger vil bare helst have rå grønsager, også selvom de har været med i køknet…
Jeg er jo så mere til at du “holder dig på banen” – eller begrænser det til et minimum med madopskrifter. Men det er jo det med blogs, at det ens eget domæne, så man kan gøre hvad man vil.
Jeg meldte mig bare som “følger” fordi jeg er interesseret i kreative udfoldelser – der ikke kan spises.
Hej Line
Mange tak for din kommentar. Der vil helt sikkert blive overvægt af keative udfoldelser, – der ikke kan indtages, for det er jo det der er mit “område”.
KH Tina
Hej Tina
Det er altid inspirerende at læse, hvad din krøllede hjerne finder på, så ja tak til opskrifter også. Super inspirerende blog. KH Rebekka