fbpx

Sommerdessertkage med dejlige danske bær

af jun 23, 2014

Se relaterede indlæg 👇🏼

Forrige søndag havde vi lidt familie-tam-tam her og selvfølgelig skulle vi have sommerdesserten over dem alle: Marengs med is og jordbær. Her er billedet jeg lagde på min Instagram TINADALBOGE. Det er meget let at lave en sprød marengs. Opskriften kommer også længere nede på siden, men den hurtige version er:
6 pers:
4 æggehvider
200 gram sukker + 1/2 tsk eddike eller citronsaft
piskes helt stift – bages i ovnen v. 120 grader i 1,5 time – ovnen slukkes og marengsen står en time mere.

opskrift på marengs med is og jordbær

Hvis du vil lave en højere og mere storslået udgave så kan du se mit bud herunder. Dessertkagen med 4 marengsbunde lavede jeg sidste sommer. Du kan sagtens lave den med jordbær i stedet for de kirsebær, ribs og solbær jeg har brugt her.

dessert med marengs - der passer perfekt til en sommerfest

 

Marengsdessert-kage med danske sommerbær, chokolade og fløde
Vi var 8 personer men der havde været rigeligt til 12 – og selvfølgelig kan du bare lave halv portion.

opskrift på let og lækker sommerkage med marengs og danske kirsebær, ribs og solbær

Jeg havde købt nogle rigtig lækre kirsebær, ribs og solbær. De fleste kirsebær blev halveret og stenen fjernet. Andre kom på toppen med stilk – sammen med solbær og ribs der bare blev lagt på i klaser.
dessert med marengs, bær og chokolade

Samme opskrift som øverst – men her er den til 12 personer:

8 æggehvider (= en æggehvide rækker til 1,5 person)
400 gram sukker (=50 gram sukker pr. æggehvide)
en tsk eddike eller citronsaft
400 gram chokolade – jeg valgte en med 70% og en med 55% kakao.

ialt 1 liter piskefløde
Kirsebær, ribs og solbær – jordbær eller hvad du synes er lækkert til marengs, chokolade og fløde.

Marengsbunde:
Pisk æggehviderne til de er helt stive. Tilsæt sukkeret og pisk til det er helt opløst. Lav en lille test og mærk om sukkeret knaser – hvis det gør så pisk mere. Fordel marengsmassen på bageplader på bagepapir og sæt pladerne i en forvarmet ovn på 120 grader – gerne med varmluft. Bag dem i 1,5 timer – sluk ovnen og lad marengsen stå en time mere.

Chokoladecreme:
Du skal smelte chokoladen over vandbad. Der skal kun få centimeter vand i gryden – og skålen skal gå godt ud over kanten af gryden så dampen ikke kommer ned i chokoladen. Kom chokoladen i skålen og smelt det over svag varme. Du kan tilsætte mere fløde hvis chokoladecremen bliver for tyk – men husk at fløden skal lunes inden den røres i.

marengsbunde med chokolade, fløde og bær En bund – chokoladecreme – lidt flødeskum og halve kirsebær. Sådan en omgang kom der på de fleste bunde. Dessertkagen skal gerne spises kort tid efter den er lagt da marengsen ellers bliver blød. Du kan evt. fryse resterne og skære det i små stykker og blande det op med en god vanilleis senere.

Se alle mine blogindlæg med madopskrifter her.

PS – Opskriften er fra den tid, hvor jeg ofte viste ideer her på bloggen.
Siden 2006 har jeg arbejdet som selvstændig boligstylist med base nær Aarhus. Som udgangspunkt kommer jeg i hele Danmark, og jeg tilbyder hjælp og sparring til en funktionel og personlig boligindretning – både til private og erhverv. Se mere her på TinaDalboge.dk.

sommerdessert der er let at lave med marengs, bær, fløde og chokolade

 

 

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

1 Kommentar

  1. Helena

    Mums det ser lækkert ud. Endnu engang stort tillykke med dagen.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Bologna – en perle i Italien med historie, kultur og gastronomi,

by | jan 29, 2025 | REJSEBESKRIVELSER | 0 Comments

Bologna: En by fyldt med historie, kultur og atmosfære Bologna er en by rig på historie, kultur og gastronomi. Hvis du, ligesom jeg, fascineres af detaljer i murværk,...

Køkkenforvandling – fra hvidt og slidt til et ‘nyt’ snedkerkøkken

by | dec 21, 2024 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG,GØR DET SELV | 15 kommentarer

Se eller gense her, hvordan mit køkken blev forvandet i 2019. Sådan blev vores køkken forvandlet Gennem de sidste 15 år var vores grebsløse, højglans-køkken blevet...

Design og unika kunst i NØRR & LEO STUDIO Aarhus

by | dec 5, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Design og unika kunst i forretning i Aarhus Forleden kom jeg forbi en fed forretning i Aarhus. Umiddelbart ser butikken ikke så stor ud, men det snyder, for der er også...

Lighthouse Aarhus – indretning af lejlighed på Aarhus Ø

by | nov 25, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning i Lighthouse Aarhus - køkken med 'stue-stemning' For et år siden indrettede jeg en stor lejlighed på 38. etage i Lighthouse Aarhus. Det er virkelig lækre...

DIY Kraftige hylder til bøger

by | okt 27, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 0 Comments

DIY - Sådan laver du kraftige hylder til bøger Ønsker du stabile, kraftige hylder til tunge bøger? Her får du en guide til at lave lange, kraftige hylder af spærtræ....

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk