Hvad med dig? Får du også barndomsminder ved tanken om varm hyldebærsuppe med æbler i. Eller er det bare mig? Men selvom det er gode minder, behøver jeg jo ikke at servere det i den dybe tallerken som min mor gjorde det. Her er suppen hældt i termoglas og på den måde blevet til “Hyldeshots”.
Det smager skønt og er fyldt med vitaminer, så måske skal du ud at gå en tur og få klippet noget hyld, som jeg gjorde det i sidste weekend?
Til 4 almindelige portioner skal du bruge:
1 kg friske hyldebær
2 æbler + 2 æbler
100 gram sukker
1- 2 spsk jævning
(f.eks. kartoffelmel opløst i koldt vand)
Skyld bærrene og fjern de værste stilke. Sæt bærrene og æblestykker over i en gryde, så de lige er dækket med vand. Kog op og lad det stå ved svag varme i 20 minutter. Si saften, tilsæt sukker og smag evt. til med lidt vanilje, citronskal, kanel eller hvad der er tradition for, der hvor du kommer fra. Jævn suppen. Inden servering tilsættes æblebåde som koges med til de er møre – med lidt bid i. Du kan selvfølgelig tilsætte et skvat rom hvis du er til den slags 🙂
Dejlig fredag til dig – hils hylden fra mig.
Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.
ÅÅÅÅRRRHHH JAAAA – Hyldesuppe er et godt barndomsminde.
Vi fik det altid med tvebakker.
Al for længe siden jeg har fået hyldesuppe – tror nu næsten jeg skal prøve at lave det i weekenden.
God weekend
Hej Helle. Sjovt du nævner tvebakker. Når jeg var syg fik jeg “Te med tvebakker”. En dyb tallerken, 5 tvebakker, te over og godt med sukker. Hvis jeg er rigtig syg kan jeg finde på at spise det endnu. Mine børn har hadet det bløde brød, så trsditionen er ikke givet videre 🙂 Også god weekend til dig 🙂
Savner min mors hyldebærsuppe – i det hele taget hendes dygtige kogekunst – så det er er meget stærkt barndomsminde!
Ja det er sjovt med minder. Så er det en smag, en duft eller et bestemt indtryk der vækker noget i os. Og her er det såmænd bare hyld 🙂 Go weekend til dig kh Tina
Go´ ide.
Nu troede vi lige, at vi kunne læne os tilbage efter forårets og sommerens anstrengelser i haven – men næ nej. Så skal der høstes !! 🙂
Hvad er det for nogle glas ? De er meget meget flotte.
Ja nu skal der høstes 🙂 Jeg ved ikke hvor man kan købe glassene… Men det er termoglas og jeg har dem fra Bent Brandt Storkøkken og kantine. Og det er desværre kun engros. Go høst til dig 🙂
Åh ja, hyldebærsuppe med æblestykker.. Kan næsten smage det.. Jeg går bare og venter på at hyldebærene kan plukkes her, men de skal bruges når jeg skal koge saft.
VH Line
Det ser bare superlækkert ud! *mums*
/Liv
Skøn idé! Det er lidt mere sejt end at servere i en suppetallerken 🙂 Vi elsker hyldebærsuppe – din idé vil blive afprøvet lige om lidt! Kh