fbpx

Stegt rødspætte med persillesovs

af aug 10, 2012

Se relaterede indlæg 👇🏼

Det plejer at være under overskriften Fredagens Kreative Køkken, – men det er altså svært at komme med en klassiker, som jeg endda har så mange barndomsminder fra, – og så sige at det er kreativt. Så jeg siger bare at en stegt rødspætte smager SKØNT og stærkt kan anbefales. pandestegt rødspætte med kartofler og persillesovs

Tør de rensede rødspætter (evt. skrubber) af i køkkenrulle og vend dem først i hvedemel. Vend dem derefter i sammenpisket æg og tilsidst i rasp. panering med mel, æg og rasp Steg dem på en
stegt rødspætte med panering pande med fedtstof på fx. flydende becel. Læg dem først på når fedtstoffet har skummet op. Steg dem i ca. 5- 6 minutter på hver side alt efter størrelse.
Steg først på oversiden. Ønsker du en fedtfattigere udgave, så vend kun fisken i rugmel og undlad æg og rasp.

Jeg valgte at lave persillesovs på den gode gamle måde, med at smelte lidt smør (eller becel) og blanden hvedemel i.  Tilsæt kartoffelvand og mælk, salt og peber. Jeg kan finde på at tilsætte lidt grøntsagsbouillion, men det er en smagssag.

Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.
opbagt hvid sovs til persillesovs Tilsæt det hakkede persille og giv sovsen et svagt opkog. Også her kan du lave en mere fedtfattig udgave ved at bruge kartoffelvand, mælk og maizena som jævning – og undlade fedtstoffet. Her har vi serveret de stegte rødspætter med gulerødder og asparges der lige har fået et hurtigt opkog. Jeg synes også at tomatsalat med rødløg passer godt til fisken. Og selvfølgelig skal der citron til, – det er klart. stegt paneret rødspætte VELBEKOMME og rigtig go´solrig weekend. Kærlig hilsen Tina

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

2 Kommentarer

  1. Anne-Mette

    Ååååhhh DA blev jeg lige lækkersulten!! Sådan en fætter ku jeg godt lige nyde… uhmm.

    Svar
  2. Lene Thomsen

    Åh – kom med den ret til mig – lige nu.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Bologna – en perle i Italien med historie, kultur og gastronomi,

by | jan 29, 2025 | REJSEBESKRIVELSER | 0 Comments

Bologna: En by fyldt med historie, kultur og atmosfære Bologna er en by rig på historie, kultur og gastronomi. Hvis du, ligesom jeg, fascineres af detaljer i murværk,...

Design og unika kunst i NØRR & LEO STUDIO Aarhus

by | jan 5, 2025 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Design og unika kunst i forretning i Aarhus Forleden kom jeg forbi en fed forretning i Aarhus. Umiddelbart ser butikken ikke så stor ud, men det snyder, for der er også...

DIY Kraftige hylder til bøger

by | okt 27, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 0 Comments

DIY - Sådan laver du kraftige hylder til bøger Ønsker du stabile, kraftige hylder til tunge bøger? Her får du en guide til at lave lange, kraftige hylder af spærtræ....

Lav selv foderbræt på væg DIY

by | okt 5, 2024 | GØR DET SELV,HAVE, TERRASSE & ALTAN | 2 kommentarer

Foderbræt - fuglebræt DIY Sidste år havde jeg et par brædder tilovers og så lavede jeg dette foderbræt med 'stråtag'. Det er monteret på et hegn. Samme løsning kan...

Slip fri af narcissistens skygge

by | sep 22, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

LIVE DAG lørdag d. 23. nov. 2024 Genfind din styrke gennem en personlig og kreativ proces Har du haft en narcissist tæt på, og føler du stadig en tung skygge fra...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk