Sidste weekend lavede jeg denne ret og helt ærligt – det smagte altså supergodt. Du kan jo skrue op og ned for tilbehøret, – alt efter om den skal serveres til hverdag eller som weekendmad – og du kan også spise retten bare som den er. Måske med et drys persille. Jeg har ikke en nøjagtig mængdeangivelser på de forskellige ingredienser, – for det er ikke det der er afgørende. Så brug hvad du har – og hvad du bedst kan li´. Her er brugt: Forskellige slags bønner og linser Løg, pastinak, peberfrugt, gulerødder, hvidløg og squash 3/4 liter fond – eller så det dækker… Jævning – evt. maizena´s færdige udgave eller kartoffelmel blandet med lidt koldt vand Salt og peber Læg bønnerne og evt. linser i blød som det står på posen. Kog dem efter anvisningen. Gør grøntsagerne klar i mundrette størrelser og brun dem på panden. (Jeg tog det bløde ud af squashén med en ske). Start med at brune løgene, da de skal have mest. Kom de andre grøntsager på panden og giv dem lidt farve. Tilsæt vand med grøntsags, kyllinge, kalve – eller den fond du kan li´at bruge. (Jeg brugte ca. 3/4 l til den her portion). Tilsæt jævning så saucen hverken er for tynd eller for tyk. Tilsæt de kogte bønner og linser. Kom det i en jerngryde, en römertopf (stegeso) eller et ildfast fad du dækker til. Stil det i ovnen i en times til v. 100 grader. Et kvarter inden serveringen skruer du lige op på 150 grader så maden bliver dampende varm. Vi fik det til grillet lam, – men som skrevet før kan du spise det uden noget eller med lige det du bedst kan li´. Velbekomme og go´fredag. kh Tina Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.
0 kommentarer