Det ville nok være mere passende, at komme med opskriften på belgiske vafler, havregrynskugler, fyld til juleanden eller andre jule-lækkerier. Men denne “Fredagens kreative køkken” kommer altså til at stå i hjerternes tegn – og de andre opskrifter kan du finde HER. Hvis du så med i onsdags så ved du nok godt, at der blev holdt bryllup her for min bonusdatter og svigersøn. Det startede med en tur på Rådhuset hvor 28 vidner troppede op. Efter vielsen hentede jeg min varevogn og kørte op foran Rådhuset. Poul Krebs´”Kærestesang” spillede for fuld udblæsning – med nedrullede vinduer… Der var dåser der skramlede bag bilen og der var tegnet hjerter og skrevet NYGIFTE med chalk marker-tusch overalt på ruderne. (En tusch der skriver som kridt og som let kan komme af igen). Jeg kørte brudeparret ud til Dronningens slot for at tage billeder af dem – og gæsterne kørte hjem og så de var klar med bobler da brudeparret ankom… Jeg ville gerne vise en masse billeder af det søde brudepar – men da jeg ikke har spurgt om lov er det nok bedre undlade det. 🙂 Du kan nok lige ane på brudens hænder, at to meget snart bliver til tre. Sidste weekend bagte jeg en 4-dobbelt portion af Verdens bedste kage. Jeg havde tegnet hjerter på bagsiden af bagepapiret så jeg havde en skabelon at gå efter. De 5 hjertebunde har hygget sig i fryserne indtil de kom ud aftenen før festen. Der lagde jeg kagen med 2 liter pisket flødeskum. Det halve blev blandet med 3 poser “hakkede” makroner. Jeg havde også købt 3 poser frosne jordbær. De blev kogt op med 3 dl sukker, blendet og tilsat 8 blade husblas så det ikke var helt flydende. Jeg rørte afkølet jordbær i den anden halvdel af flødeskummet og lagde bundene skiftevis med makron- og jordbærfyld. På selve dagen kom resten af jordbær-“grøden” på kagen og til sidst resten af flødeskummet med jordbær i. Brudeparrets forbogstaver og datoen blev skrevet på med mørk glasur. Havde jeg kommet det lyse top på først havde hjertet været helt rødt – det må jeg prøve næste gang. 🙂
Du finder selve opskriften på Verdens bedste kage her. Den kan også laves som en almindelig størrelse lagkage… Den smager lige godt af den grund. 🙂
0 kommentarer