Tinadalbøge.dk

Kartoffelmos med lækker toppings i Fredagens Kreative Køkken

Min kære mand har det med at få forskellige “griller” – og denne gang er det “gået ud over” kartoffelmosen… Altså på den gode måde. 🙂
kartoffelmos med ost, majs, nødder og porrer
Han laver en god gang kartoffelmos ved at koge kartoflerne uden salt og køre dem gennem en kartoffelpresser så konsistensen bevares. Det kan fx være sådan en fætter her fra IKEA. Der kommer noget kartoffelvand, lidt olie, salt og noget ost i mosen. Derefter kommer det i en smurt form og revet ost kommer ovenpå og så en tur i ovnen. Det sprøde  toppings er det der gør hele forskellen, – og det er det han har eksperimenteret mest med. Det der har været bedst var majs, (majskerner der skæres af en frisk majskolbe), skiver af porrer og hasselnødder (eller mandler), lidt finthakket frisk ingefær og lidt hvidløg – der blev svitset på panden. Fiskeret med kartoffelmos og sprødt tilbehør, sundt weekendmad

Det passer rigtig godt til fx lammekølle – eller som her til torsk og rejer. På billedet herover har kartoffelmosen fået farverigt selskab af ærtemos og gulerodsmos… Det er også godt. Velbekommer og rigtig go weekend. kh T

Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.

    Én kommentar

    1. Først “urte” saksen som jeg købte efter jeg så det herinde og nu kartoffelpresseren, må hellere komme til Ikea 😀

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

    Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

    Luk