Tinadalbøge.dk

Stegt rødspætte med persillesovs

Det plejer at være under overskriften Fredagens Kreative Køkken, – men det er altså svært at komme med en klassiker, som jeg endda har så mange barndomsminder fra, – og så sige at det er kreativt. Så jeg siger bare at en stegt rødspætte smager SKØNT og stærkt kan anbefales.pandestegt rødspætte med kartofler og persillesovs

Tør de rensede rødspætter (evt. skrubber) af i køkkenrulle og vend dem først i hvedemel. Vend dem derefter i sammenpisket æg og tilsidst i rasp.panering med mel, æg og rasp Steg dem på en
stegt rødspætte med paneringpande med fedtstof på fx. flydende becel. Læg dem først på når fedtstoffet har skummet op. Steg dem i ca. 5- 6 minutter på hver side alt efter størrelse.
Steg først på oversiden. Ønsker du en fedtfattigere udgave, så vend kun fisken i rugmel og undlad æg og rasp.

Jeg valgte at lave persillesovs på den gode gamle måde, med at smelte lidt smør (eller becel) og blanden hvedemel i.  Tilsæt kartoffelvand og mælk, salt og peber. Jeg kan finde på at tilsætte lidt grøntsagsbouillion, men det er en smagssag.

Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.
opbagt hvid sovs til persillesovsTilsæt det hakkede persille og giv sovsen et svagt opkog. Også her kan du lave en mere fedtfattig udgave ved at bruge kartoffelvand, mælk og maizena som jævning – og undlade fedtstoffet. Her har vi serveret de stegte rødspætter med gulerødder og asparges der lige har fået et hurtigt opkog. Jeg synes også at tomatsalat med rødløg passer godt til fisken. Og selvfølgelig skal der citron til, – det er klart. stegt paneret rødspætteVELBEKOMME og rigtig go´solrig weekend. Kærlig hilsen Tina

    2 kommentarer

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

    Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

    Luk