Vi får tit wokmad her i huset. Det er hurtigt at lave, smager skønt og så får man jo en masse sprøde og sunde grøntsager samtidig. Udover tomater, så er der ikke meget fra grøntafdelingen, der IKKE ryger i vores wokretter. Denne gang var det forårsløg, squash, rødløg, pastinak, rød peberfrugt. På 2. foto kan du se majs, edamame bønner- både med og uden skræl. Spidskål (men savoykål, hvidkål eller blomkål kan også bruges). Buketter af brocolli. Denne aften skar jeg et kalkunbryst op i strimler, men det er også godt med kyllingefilét, svine – og kalvekød i strimler.
Manden min, er ret vild med at hakke smagsindtryk i bitte små atomer. Se bare her. Til denne ret havde han gjort en lille skål klar med citrongræs, frisk ingefær, hvidløg og rød chili. Jeg startede med at varme vores wokpande godt op. Kom lidt olie på panden og derefter gav jeg kødet en hurtig svitse-tur. Det finthakkede citrongræs, ingefær, hvidløg og chili kom på panden sammen med kalkunkødet, så kødet rigtig kunne trække smag. Derefter tog jeg kødet op i et fad og varmede panden godt op igen. Alt på nær majs, bønner og spidskål kom på panden og fik tre-fire minutter ved god varme, mens jeg flyttede lidt rundt på det med en grydeske. Så blev majs, bønner og kålen tilsat og fik et minuts tid. Til sidst kom kødet på panden igen. Jeg tilsatte ca. en halv dl. soya, et par spiseskefulde fiskesauce og-eller oystersauce. Du kan også tilsætte lidt vand hvis der skal være noget sauce. Server wokmaden med hvide eller som her brune ris. Du kan også overveje de røde ris som jeg har blogget om her, de indeholder masser af gode fibre. Velbekomme og dejlig fredag. Kh TD
Det er også en favoritret her. Børnene spiser en masse grønt og er selv med til at skære det ud, inden det kommer på panden.
Nemlig Sanne. Børnene skal med til at lave mad – du kan bare se her på min søns site, hvad der kan komme ud af det: http://hjaelptilfesten.dk 🙂
Inden længe kan dine børn lave mad til dig – det er da ren win-win…
Det er nemlig både godt og sundt !
det er lige med at huske at lave det ;o)