Det er weekend lige om lidt og derfor skal du have noget inspiration her i “Fredagens kreative køkken”. Kartofler på denne her måde smager simpelthen supergodt. Så selvom det tager længere tid at lave dem, er det bare det hele værd. Det er ikke så meget fyldet ovenpå jeg vil fokusere på, men mere kartoffelbunden nedenunder.
Simpelthen fordi du kan komme alt muligt ovenpå eller bare servere den som den er.
Køb store pæne bagekartofler. Skær øjne og pletter af skrællen. Skær dem i meget, meget tynde skiver. Enten på et mandolinjern, i en foodprocessor eller med en skarp kniv og en masse tid 🙂 Kom en lille smule olie på panden og giv hver skive ca. et minut. På hver side. Gør bagepapir klar og læg de stegte skiver op i en rundkreds. Pensel med æggehvide og drys lidt salt og peber på. Læg et lag mere på og fortsæt til den har den ønskede tykkelse. På billedet her ved siden af, er der kun omkring 3 lag kartofler. På den store billede øverst er der nok det dobbelt. De kan fryses – så det kan også være en idé til en stor fest, hvor du gerne vil forberede maden. Inden servering skal kartoffelbunden have omkring 20 minutter i ovnen v. 200 grader. Tjek den engang i mellem så den hverken får for meget eller for lidt.
Idéen er desværre ikke min egen. Den opstod da mine børn på 15 og 18 år lavede en fødselsdagsgave til mig i form af en skøn 5. retters menu. Så klik ind og se endnu en god grund til, at børn skal være med i køkkenet fra de er små.
PS. Fyldet på det første billede er langtidsstegte tomater der har været i ovnen med pinjekerner, små stykker bacon, chorizo pølse, gedeost og krydderurter. Og til sidst toppet med lidt karse.
Velbekomme 🙂 Håber du får en dejlig weekend – Kærlig hilsen Tina
Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.
Åh, det ser lækkert ud!
MUMSFILIBABA!!! Det ser rigtig lækkert ud! Jeg er vild med kartofler, så opskriften skal prøves (selv om den er tidskrævende…!) dog uden kød!
Go’ weekend, Tina… 🙂
//Lisbet ♥
Lyder virkelig godt – og sikken skøn gave at få af sine børn – 5 retters middag 🙂
God weekend!
Ja Bebe – det var en skøn gave og jeg blev både glad og stolt 🙂
Lisbet – juhu – nu kan jeg lægge kommentarer på din side igen!
Og Lene – ja de smager bare super godt. I begge versioner. KH Tina
Hold nu op !! Hvor ser det skønt ud. men jeg kan stadig mærke følelsen af sådan et mandolinjern, når det raskt river et par skiver af fingeren.
Ja – man skal da passe på… Det lyder som om at du har dårlige erfaringer med et mandolinjern. For to år siden fortalte de mig på hospitalet, at det der gav flest nerve-skader var når man lige skulle fjerne en avokadosten med en skarp kniv… Det har jeg nemlig hygget med med, så pas også lige lidt på det 🙂 Du må bruge en foodprosessor, der kan man ikke få snitterne med 🙂 kh Tina
Nej hvor ser det lækkert ud! Det må absolut prøves i morgen 🙂
Hej Freya. Jeg har lige været forbi dine tre blogs… og jeg kan ikke komme til at lægge en kommentar når der ikke er et felt til navn/URL. Så kommentaren kommer her. Sikke søde billeder af lillsfnisen der vender sig for første gang 🙂 kh Tina
Elsker kartofler i ALLE afskygninger – hep hep på kartoflen…. Skal da også prøve denne opskrift en dag 🙂
Hvor ser det lækkert ud – tak for dejlig inspiration, Tina, og rigtig god weekend. Kh