fbpx

Inspiration til dejlig farverig tapas, frokost, aftensmad…

af mar 21, 2014

Se relaterede indlæg 👇🏼

Jeg har tidligere vist aubergineruller her på bloggen. De slår aldrig fejl så dem kan du servere igen og igen. En anden ting der også er et stort hit er de “falske snegle” der kun består af champignoner, hvidløg, smør og lidt salt. Uha – de er gode…
Her skal du se en anden måde at mikse de forskellige gode sager på.

ide til frokost og aftensmad godt med grøntsager Det er en menu jeg lavede til gæster der kom til aftensmad. Men heldigvis var der rester til næste dag og der kom sønnike til frokost, – så det kunne jo ikke være bedre. (Læs: lettere). Det du ser på billedet er kyllingebryst der var marineret i olie og hvidløg og grillet. Derefter en salat af spidskål og blomkål. Jeg skærer kålen i tynde skiver og lægger det i en pose med en marinade af lidt eddike, citronsaft, salt, groft peber og lige lidt sukker. Det må gerne trække en god times tid – og det er også godt næste dag. De små sorte prikker er sort sesam som jeg køber i asiatiske forretninger. De smager ikke af noget, – men jeg synes de ser godt ud. 🙂 Den anden salat var kogte speltgryn – du kan også bruge byggryn osv. Jeg havde stegt champignon og løg godt ind – i lidt olie med hvidløg og ladet det stå til smagen rigtig havde sat sig. Se de falske franske snegle her – så du kan se at svampene kan klare en del – og smagen bliver fantastisk! Da grynene var afkølet kom jeg halve små tomater i + champignoner og løg. Inden serveringen kom der frisk rucula i. Brødet er lavet efter den paleo-opskrift jeg fik ud af Glascaféen i Ebeltoft her. Den sidste ting på tallerkenen er “auberginebrødet”: tapas med aubergine, feta, avokado og hvidløg Hemmeligheden er at det skal have lang tid i ovnen… Smør et ovnfast fad – kom bagepapir i og læg skiver af aubergine i fadet. Jeg lavede en blanding af olie, grøn pesto (færdigkøbt), salt, peber og friskpresset hvidløg.
Fetaost (eller Greek style salad cheese) blev smulret over lagene som du kan se på billederne. (Jeg køber den billige i Lidl). Fadet blev pakket helt ind i bagepapir med stanniol over og kom i ovnen i omkring 4-5 timer. Den første halve time fik det 200 grader derefter fik det 110 grader. Den sidste time kom indpakningen af så overfladen kunne blive brun. PS – Hvis su synes det er blevet for tørt så hæld fx lidt fløde over når. Tjek hvornår du synes det har fået nok – og giv det evt. mere varme til sidst så det bliver rigtig bagt. Som du kan se på mine billeder skal det have meget. Tag det gerne ud noget tid før det skal spises – så det kan stå og trække sig godt sammen. Håber du kan bruge opskrifterne selvom det ikke er med præcise mål. Og rigtig god weekend til dig fra mig. 🙂 kh Tina
PS – der er mange flere opskrifter herkreative idéer her  og idéer til boligen ude og inde her.

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

2 Kommentarer

  1. Marianne

    Hvor ser set lækkert ud – det brød med aubergine skal prøves, elsker nemlig også aubergine kolde 🙂

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Jeps – jeg synes de er gode både kolde, lune og varme og jeg har fået en del hæld med at “pine” dem som her. Det giver en rigtig god smag… Også når der er tilsat hvidløg, krydderurter osv. 🙂

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Foredrag om boligindretning – boligstylistens tips og tricks

by | mar 14, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Foredrag i Garant Ringkøbing tirsdag d. 16. april 2024 kl. 19 Der er 100 pladser og de har lige skrevet, at salget af billetterne går over al forventning, så det er...

Anneks gæstehus sommerhus – indretning med sjæl og kant

by | mar 2, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning af gæstehus og anneks Opførsel af bjælkehytte Her kan du se opførslen og indretning af et anneks, som bruges til gæstehus i sommerhuset. Vi valgte et anneks...

Foråret, skaberglæden og kreativiteten spirer om kap

by | feb 26, 2024 | BOLIGINDRETNING,MALERIER | 0 Comments

Abstrakte malerier Jeg har holdt mange foredrag, hvor jeg har talt om vigtigheden og glæden ved at skabe. Men nogen gange har jeg selv for travlt og glemmer eller...

Farver og trends fra Formland messen 2024

by | feb 7, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Boligindretning - trends og tendenser På Formland Interiør Messe februar 2024 fik jeg et indblik i de seneste trends og tendenser inden for boligindretning. Det er...

Ses vi til Design Days i weekenden?

by | jan 18, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Har du et spørgsmål om indretning? Eller vil du gerne have et par input omkring en idé, du pønser på? Eller mine øjne på et projekt, du er i gang med?Så kan du møde mig...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk