Sidste fredag opstod der noget spontant-gæste-hygge her med et par veninder. Da det skulle gå lidt hurtigt med at få maden klar, var det let at der var en pose med kogt perlebyg i fryseren. Du kan naturligvis bare koge det inden du blander salaten. Jeg var inspireret af en salat jeg tidligere har vist her på bloggen, – men denne gang kom der ikke bladselleri i… Humøret (og grøntsagsskuffen) var mere til noget andet.
Jeg skar bunden af omkring 25 rosenkål og tog de små fine blade forsigtigt af. De blev skyllet og kom i skålen sammen med resten af rosenkålen.
Et halvt broccoli blev skyllet, skåret i mindre stykker og stokken i små tern.
Jeg skar to granatæbler over og “flækkede” kernerne ud af dem.
Et halvt rødløg blev skåret i små tern.
Omkring 4 dl kogt perlebyg kom også i skålen.
Jeg lavede en dressing af saften af en citron, ca. 0,5 dl lagereddike, 1 spsk olie, en teske sukker, en halv teske salt, groftkværnet peber og en halv teske stødt allehånde. Dressingen blev rørt godt sammen og blev hældt over salaten. Det du ser på billedet er en rest salat jeg spise dagen efter. Så du kan sagtens lave en god portion og fx også bruge den til frokost. Opskriften passer til omkring 6 personer – afhængig af hvor meget andet man får serveret.
Klik her og find den opskrift jeg var inspireret af. Klik her og se oversigten over alle opskrifter der er i Fredagens Kreative Køkken.
Hej Tina!
Jeg er helt vild med din blog – og dine skønne ideer, opskrifter m.v. Jeg skal helst ind på bloggen HVER dag, for at se, hvad du nu har lagt ind, for der er jo altid spændende nyheder. Håber du fortsætter i mange, mange år.
Hilsen
Gitte
Kære Gitte
1000 tak for din kommentar. Sådan en varmer helt ind i sjælen – og giver mig lyst til at fortsætte længe endnu. 🙂
Mange hilsner fra Tina
Ej, hvor dejligt – det ser jeg frem til!!!