Forleden havde jeg lovet, at have noget mad klar til frokost. Men… Jeg havde bare ikke lige fået købt ind til det. Køleskabet var stort set tomt. Det eneste sted der var noget at hente, var i grøntsagsskuffen… Frem kom tre pastinakker, seks kartofler*, lidt blomkål, tre store løg/rødløg og tre fed hvidløg. (Det kunne også have været gulerødder, persillerod, selleri, søde kartofler i stedet for hvide osv – så vi kan kalde den for en “Brug hvad du har-suppe”…) *Der er jo ikke hvide kartofler i stenalderkost – men de søde kartofler kan fint bruges. Grøntsagerne kom i en gryde og blev brunet af i en spsk. olie. Der kom en kvist timian ved fra krydderurtebedet og derefter kom der vand på, så grøntsagerne var dækket. Det fik et opkog og stod derefter og småsimrede et par timer. Hvis du ikke har tid til det, så giver du det bare mere varme og kortere tid. Når grøntsagerne er helt møre blender du det enten med en stavblender eller ved at komme det i en rigtig blender. Jeg krydrede med en tsk. karry, en tsk. paprika og det der svarer til 2 terninger af hønsebouillion + salt og peber. Det eneste der ikke er “stenalder-agtigt” er de hvide kartofler der skulle have været søde og så den dl. fløde der kom i for at gøre suppen mere cremet. Der kunne jeg have brugt en fedtfattig hytteost – for det smelter og cremer stort set som fløden. Da det er rart at der er noget “bid” midt i suppen svitsede jeg lidt broccoli på panden. Lidt kyllingebryst i strimler kunne have gjort suppen til en hel hovedret – altså til dem der gerne vil have kød. 😉
Suppen blev ganske god – og så er det tilmed en dejlig fornemmelse, at få noget sundt og fedtfattigt midt på dagen.
Et par dage efter lavede min mand hokkaido-suppe… Det er altså også godt – og så er det lige sæson nu. Velbekomme og rigtig god weekend – kh Tina
0 kommentarer