fbpx

Sådan bager du noget ultra tyndt og sprødt brød

af mar 22, 2013

Se relaterede indlæg 👇🏼

Vi havde jo gourmetaften sidste lørdag. Jeg havde set noget meget tyndt og sprødt brød i en delikatesseforretning, som ville passe perfekt, men til netop denne aften er det kutyme, at de ting vi kommer med, er så hjemmelavede som muligt. Derfor var opskriften lidt af et forsøg og derfor er det jo ekstra dejligt når det ender lykkeligt og smager superduper godt.

Du kan klikke her, hvis du vil se en oversigt med små billeder af de opskrifter jeg tidligere har vist her på bloggen.

Sådan laver du tyndt brød til en forret Opskrift på ca. 12 tynde brød.

3 dl vand
10 g gær – blandes sammen i en skål
3/4 tsk salt tilsættes
1/5 dl god olie tilsættes og røres
1/2 dl rugmel
2 dl hvedemel
Lidt finthakket rosmarin
Rør det sammen til en ensartet konsistens. Lad det stå og hæve i skålen i ca. 45 minutter. Gør bagepapir klar. Læg en skefuld dej på papiret. Træk dejen ud med skeen eller en paletkniv, som på billedet. Kom en lille bitte smule rosmarin på hvert brød. Bag dem i 8-10 minutter ved 200 grader, – eller til de kun lige er gyldne. Giv dem et kort øjeblik i en varm ovn lige inden de serveres. Hvis du lægger dem i en pose og varmer dem inden servering, kan du sagtens lave dem nogle dage i forvejen. De bliver helt sprøde og lækre. Rosmarinen kan undlades – men det giver lige det sidste pift – Du kan også bruge hvidløg, paprika, salvie og mange andre gode sager.
Rigtig go´fredag – kh Tina

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

3 Kommentarer

  1. Solvej Rasmussen

    Hvor ser det lækkert ud. Jeg har ofte tænkt på at prøve at bage det selv men er ikke kommet videre. Nu tør jeg godt så tak for det.

    Svar
  2. Nola

    Tak for opskriften, det ser lækkert ud, så den bliver gemt!
    Jeg fortalte min veninde om ideen med gourmetaftener og den syntes hun vældig godt om…..så nu må vi se at få startet 🙂
    God fredag

    Svar
  3. Dorte Thyge

    Har netop bagt disse skønne brød… De var super,. Gav dem salt og græskarkerner på toppen…tak for opskriften 😉

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Foredrag om boligindretning – boligstylistens tips og tricks

by | mar 14, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Foredrag i Garant Ringkøbing tirsdag d. 16. april 2024 kl. 19 Der er 100 pladser og de har lige skrevet, at salget af billetterne går over al forventning, så det er...

Anneks gæstehus sommerhus – indretning med sjæl og kant

by | mar 2, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning af gæstehus og anneks Opførsel af bjælkehytte Her kan du se opførslen og indretning af et anneks, som bruges til gæstehus i sommerhuset. Vi valgte et anneks...

Foråret, skaberglæden og kreativiteten spirer om kap

by | feb 26, 2024 | BOLIGINDRETNING,MALERIER | 0 Comments

Abstrakte malerier Jeg har holdt mange foredrag, hvor jeg har talt om vigtigheden og glæden ved at skabe. Men nogen gange har jeg selv for travlt og glemmer eller...

Farver og trends fra Formland messen 2024

by | feb 7, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Boligindretning - trends og tendenser På Formland Interiør Messe februar 2024 fik jeg et indblik i de seneste trends og tendenser inden for boligindretning. Det er...

Ses vi til Design Days i weekenden?

by | jan 18, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Har du et spørgsmål om indretning? Eller vil du gerne have et par input omkring en idé, du pønser på? Eller mine øjne på et projekt, du er i gang med?Så kan du møde mig...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk