fbpx

Rålækkert råsyltet blomme-æbletrifli

af sep 2, 2011

Se relaterede indlæg 👇🏼

Lækker dessert
Weekend er lige om hjørnet og det er tid til “Fredagens kreative køkken”. Det er også højsæson for danske æbler og blommer og da de samtidig smager skønt, er det oplagt at lave en dessert ud af dem. I lørdags serverede jeg denne æble-blomme trifli og hvis jeg selv skal sige det 🙂 smagte den himmelsk.

Efterårsdessert Til 6 personer brugte jeg 5 skrællede æbler og ca. 10 blommer.  De blev skåret i små tern som røg op i en skål. Ca. to dl. sukker (el. rørsukker) blev blandet med en tsk. vanillesukker og kornene fra en stang vanille jeg tilfældigvis havde i skuffen. Sukkerblandingen blev drysset over frugten og rørt rundt, sammen med en dl. portvin. Derefter kom det på køl til næste dag. MEN…. det behøver slet ikke at stå så længe. Bare nogle timer så sukkeret og vinen trænger ind i frugten. Lav en råcreme ved at piske to æggeblommer (evt. pasteuriserede) med to spsk. sukker og en tsk. vanillesukker. Pisk en kvart piske i en anden skål og vend det sammen. Server i potionsglas… Først et lag frugt, derefter fire knuste makroner og en klat råcreme. Frugt igen og slut af med råcreme. Hæld lidt frugtsaft/portvins-lagen over.

PS. Hvis du ikke har en vanillestang så bare brug vanillesukker. Og du kan sagtens bruge alt muligt andet frugt. For frugt + råcreme + portvin + makroner = trifli og det er altid godt 🙂

Velbekomme siger jeg bare og rigtig dejlig weekend.

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

6 Kommentarer

  1. Bente Rindom

    Tak Tina mums hvor det lyder lækkert til næste gang jeg får gæster og lidt til mig selv inden da. Rigtig god weekend fra Bente Rindom

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Det skal du gøre Bente. Det er toppen af poppen 🙂 kh Tina

      Svar
  2. Lene

    Åh, Tina – Man bliver jo helt vildt lækkersulten!!! Hav en skøn weekend!

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Lige over Lene – ja, det frister :-)Også skøn weekend til dig.

      Svar
  3. Gitte - RAV OG KRAT

    MUMS! siger jeg bare….trifli er min yngling.
    Jeg har nogle gang snydt lidt ved at bruge færdig sveskemos, stænke makronerne med Madeira, råcreme, flødeskum osv. – smager himmelsk og næsten som blomme i madeira 😉

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Hej Gitte. Jamen, bare det smager godt er det jo ikke at snyde. Jeg kan også godt lide det med sveksemos, – men havde helt glemt den version, så mange tak for reminderen. kh Tina

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Foredrag om boligindretning – boligstylistens tips og tricks

by | mar 14, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Foredrag i Garant Ringkøbing tirsdag d. 16. april 2024 kl. 19 Der er 100 pladser og de har lige skrevet, at salget af billetterne går over al forventning, så det er...

Anneks gæstehus sommerhus – indretning med sjæl og kant

by | mar 2, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning af gæstehus og anneks Opførsel af bjælkehytte Her kan du se opførslen og indretning af et anneks, som bruges til gæstehus i sommerhuset. Vi valgte et anneks...

Foråret, skaberglæden og kreativiteten spirer om kap

by | feb 26, 2024 | BOLIGINDRETNING,MALERIER | 0 Comments

Abstrakte malerier Jeg har holdt mange foredrag, hvor jeg har talt om vigtigheden og glæden ved at skabe. Men nogen gange har jeg selv for travlt og glemmer eller...

Farver og trends fra Formland messen 2024

by | feb 7, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Boligindretning - trends og tendenser På Formland Interiør Messe februar 2024 fik jeg et indblik i de seneste trends og tendenser inden for boligindretning. Det er...

Ses vi til Design Days i weekenden?

by | jan 18, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Har du et spørgsmål om indretning? Eller vil du gerne have et par input omkring en idé, du pønser på? Eller mine øjne på et projekt, du er i gang med?Så kan du møde mig...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk