Weekend er lige om hjørnet og det er tid til “Fredagens kreative køkken”. Det er også højsæson for danske æbler og blommer og da de samtidig smager skønt, er det oplagt at lave en dessert ud af dem. I lørdags serverede jeg denne æble-blomme trifli og hvis jeg selv skal sige det 🙂 smagte den himmelsk.
Til 6 personer brugte jeg 5 skrællede æbler og ca. 10 blommer. De blev skåret i små tern som røg op i en skål. Ca. to dl. sukker (el. rørsukker) blev blandet med en tsk. vanillesukker og kornene fra en stang vanille jeg tilfældigvis havde i skuffen. Sukkerblandingen blev drysset over frugten og rørt rundt, sammen med en dl. portvin. Derefter kom det på køl til næste dag. MEN…. det behøver slet ikke at stå så længe. Bare nogle timer så sukkeret og vinen trænger ind i frugten. Lav en råcreme ved at piske to æggeblommer (evt. pasteuriserede) med to spsk. sukker og en tsk. vanillesukker. Pisk en kvart piske i en anden skål og vend det sammen. Server i potionsglas… Først et lag frugt, derefter fire knuste makroner og en klat råcreme. Frugt igen og slut af med råcreme. Hæld lidt frugtsaft/portvins-lagen over.
PS. Hvis du ikke har en vanillestang så bare brug vanillesukker. Og du kan sagtens bruge alt muligt andet frugt. For frugt + råcreme + portvin + makroner = trifli og det er altid godt 🙂
Tak Tina mums hvor det lyder lækkert til næste gang jeg får gæster og lidt til mig selv inden da. Rigtig god weekend fra Bente Rindom
Det skal du gøre Bente. Det er toppen af poppen 🙂 kh Tina
Åh, Tina – Man bliver jo helt vildt lækkersulten!!! Hav en skøn weekend!
Lige over Lene – ja, det frister :-)Også skøn weekend til dig.
MUMS! siger jeg bare….trifli er min yngling.
Jeg har nogle gang snydt lidt ved at bruge færdig sveskemos, stænke makronerne med Madeira, råcreme, flødeskum osv. – smager himmelsk og næsten som blomme i madeira 😉
Hej Gitte. Jamen, bare det smager godt er det jo ikke at snyde. Jeg kan også godt lide det med sveksemos, – men havde helt glemt den version, så mange tak for reminderen. kh Tina