fbpx

Pandekager med blåbær og mandelkrokant

af feb 10, 2012

Se relaterede indlæg 👇🏼

Det er fredag og det er tid til det Kreative Køkken. I dag får du opskriften på en dessert, jeg lavede for et par uger siden. Der er på sin vis ikke noget nyt over at få pandekager til dessert, men mikset med blåbærrene, vanilleisen og ikke mindst mandelkrokanten var ikke så ringe endda. Jeg kan godt lide at bruge øl i dejen, simpelthen fordi pandekagerne bliver mere sprøde. Og… når der kun skal bruges 1 dl så bliver jeg jo nød til at drikke resten. 🙂

Pandekager med blåbær, is og mandelkrokat

Opskrift til ca. 6 pandekager:
1 æg
1/2 dl hvedemel
1 dl øl
1 tsk vanillesukker
1 tsk sukker
1 lille drys salt

Pisk ægget med sukker, vanillesukker, mel og en lille bitte smule salt. Tilsæt øl og pisk igen. Er der tid til det, så lad dejen hvile en times tid i køleskabet. Pisk igen inden du bager pandekagerne på en varm pande i lidt smør. Du kan godt lave pandekagerne i forvejen og lune dem inden servering.

Blåbær: En pose frosne blåbær, 2 tsk vanillesukker og 5 tsk sukker røres sammen og gives et hurtigt opkog i en gryde eller i mikroovnen.

Mandelkrokant: Smelt sukker på panden ved svag varme. Når det er helt smeltet kommer du hele mandler på panden og vender det rundt et par gange. Læg det til afkøling på bagepapir. Du kan sagtens lave det på forhånd og opbevare det fx i et glas med låg i køleskabet. Skær/hak stykker af og drys det over isen.

Velbekomme – kh Tina

Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.

blåbær til pandekager mandelkrokant

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

4 Kommentarer

  1. P. Andersen

    Tak for en super lækker opskrift!! Spændende tip med øllet i pandekagerne – og jeg som troede, at rom var den eneste type alkohol, der passede i en pandekagedej…

    Svar
  2. Bettina Holst

    MMMMMMUMS Tina – god variant af pandekager. Putter også øl i engang imellem, men her er det manden, der må drikke resten 🙂 – lækkert tilbehør, så det skal da prøves en dag – god fredag 🙂

    Svar
  3. Tina Dalbøge

    Rom i pandekager, – den var ny for mig… Tak for den. 🙂
    Synd du ikke kan li´øl Bettina… Men godt for din mand… Og go´fredag tilbage.
    Og også skøn weekend til dig Anette. Jeg mailer snart en overraskelse til dig… kh Tina

    Svar
  4. Madame

    Hvor lyder det lækkert – din opskrift ryger straks ind i min opskriftssamling, tak! Kh

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Foredrag om boligindretning – boligstylistens tips og tricks

by | mar 14, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Foredrag i Garant Ringkøbing tirsdag d. 16. april 2024 kl. 19 Der er 100 pladser og de har lige skrevet, at salget af billetterne går over al forventning, så det er...

Anneks gæstehus sommerhus – indretning med sjæl og kant

by | mar 2, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning af gæstehus og anneks Opførsel af bjælkehytte Her kan du se opførslen og indretning af et anneks, som bruges til gæstehus i sommerhuset. Vi valgte et anneks...

Foråret, skaberglæden og kreativiteten spirer om kap

by | feb 26, 2024 | BOLIGINDRETNING,MALERIER | 0 Comments

Abstrakte malerier Jeg har holdt mange foredrag, hvor jeg har talt om vigtigheden og glæden ved at skabe. Men nogen gange har jeg selv for travlt og glemmer eller...

Farver og trends fra Formland messen 2024

by | feb 7, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Boligindretning - trends og tendenser På Formland Interiør Messe februar 2024 fik jeg et indblik i de seneste trends og tendenser inden for boligindretning. Det er...

Ses vi til Design Days i weekenden?

by | jan 18, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Har du et spørgsmål om indretning? Eller vil du gerne have et par input omkring en idé, du pønser på? Eller mine øjne på et projekt, du er i gang med?Så kan du møde mig...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk