Det er fredag og det er tid til det Kreative Køkken. I dag får du opskriften på en dessert, jeg lavede for et par uger siden. Der er på sin vis ikke noget nyt over at få pandekager til dessert, men mikset med blåbærrene, vanilleisen og ikke mindst mandelkrokanten var ikke så ringe endda. Jeg kan godt lide at bruge øl i dejen, simpelthen fordi pandekagerne bliver mere sprøde. Og… når der kun skal bruges 1 dl så bliver jeg jo nød til at drikke resten. 🙂
Opskrift til ca. 6 pandekager:
1 æg
1/2 dl hvedemel
1 dl øl
1 tsk vanillesukker
1 tsk sukker
1 lille drys salt
Pisk ægget med sukker, vanillesukker, mel og en lille bitte smule salt. Tilsæt øl og pisk igen. Er der tid til det, så lad dejen hvile en times tid i køleskabet. Pisk igen inden du bager pandekagerne på en varm pande i lidt smør. Du kan godt lave pandekagerne i forvejen og lune dem inden servering.
Blåbær: En pose frosne blåbær, 2 tsk vanillesukker og 5 tsk sukker røres sammen og gives et hurtigt opkog i en gryde eller i mikroovnen.
Mandelkrokant: Smelt sukker på panden ved svag varme. Når det er helt smeltet kommer du hele mandler på panden og vender det rundt et par gange. Læg det til afkøling på bagepapir. Du kan sagtens lave det på forhånd og opbevare det fx i et glas med låg i køleskabet. Skær/hak stykker af og drys det over isen.
Velbekomme – kh Tina
Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.
Tak for en super lækker opskrift!! Spændende tip med øllet i pandekagerne – og jeg som troede, at rom var den eneste type alkohol, der passede i en pandekagedej…
MMMMMMUMS Tina – god variant af pandekager. Putter også øl i engang imellem, men her er det manden, der må drikke resten 🙂 – lækkert tilbehør, så det skal da prøves en dag – god fredag 🙂
Rom i pandekager, – den var ny for mig… Tak for den. 🙂
Synd du ikke kan li´øl Bettina… Men godt for din mand… Og go´fredag tilbage.
Og også skøn weekend til dig Anette. Jeg mailer snart en overraskelse til dig… kh Tina
Hvor lyder det lækkert – din opskrift ryger straks ind i min opskriftssamling, tak! Kh