Jeg har tidligere forsøgt at så palmekål i haven men fik vist ikke vandet det – så der var ingen høst. Det er en grøntsag der minder om savoykål og grønkål – og planten står flot som en palme – deraf navnet.
Du kan også finde navne som italiensk – og toscansk palmekål. Nu lå det i Netto til 15 kr og der stod at det skulle steget hårdt – med hvidløg og olie og passede fint til fx wokmad. Den lune salat jeg viser her, kan du sagtens lade dig inspirere af – selv om du ikke har palme- eller savoykål. Du kan bare bruge grønkål, hvidkål, spidskål osv.
Opskrift til 4 personer:
4 dl bulgur * 4 gulerødder * blade fra et halvt palmekål eller lign. * 2 rødløg * 1 chili * 2-4 fed hvidløg (vi bruger 4) * evt. frisk ingefær, citronskal eller lign. hvis du er til den slags * 2 spsk olie * vand * salt og peber
4 dl bulgur kommes i en gryde med 6 dl vand og 0,5 tsk salt. Lad det stå og småkoge/simre i 10 minutter – sluk gryden og lad det stå. Skyl kålen og skær det i strimler. Skræl gulerødderne og blive ved med at skrælle så du få lange tynde strimler. Brug evt. en tyndskræller. Skær løgene i halve og skær dem i både. Hak hvidløg, chili og evt. ingefær.
Varm en pande op og kom olien på. Rist hvidløg og chili et minut. Tilsæt løg og kål og giv det et minut ved pæn varme. Kom gulerødder ved og 1 dl vand. Giv det igen et minut. Tilsæt bulgur og varm det godt igennem. Server det i panden – i en skål – på tallerknen eller i små skåle. Smag til med salt og peber.
Jeg serverede skindstegt laks til – en dressing af creme fraice 9% med hakket persille, lidt hvidløg og salt og peber. Og en limebåd. Velbekomme og rigtig god weekend. Flere opskrifter ved at klikke her.
Grønt tilbehør med palmekål
Se relaterede indlæg 👇🏼
0 kommentarer