Her begynder der at dufte dejligt af jul. I går startede jeg på rødkålen. En helt speciel opskrift som jeg har fået at et hold gode venner. De har nemlig snakket så meget om den rødkål og deres børn er også helt vilde med den… De får den flere gange om året – eller om måneden tror jeg, – så nu skulle den altså prøves. Det tager alt i alt en times tid at lave den, – så du kan sagtens nå det endnu.
1 rødkålshoved – uden stok skåret ensartet
3 dl lagereddike
2 dl sukker
3 dl Ribena eller anden solbærsaft
Revet skal af 2 appelsiner
1 stang vanilje (flækket)
1 stjerneanis
6-8 laurbærblade
Kom det snittede rødkål og de andre ting i en gryde. Kog kålen mør. Lad kålen stå og afkøle lidt. Kom kålen op i en sigte med en gryde under. Reducer væsken til 1/3 del og hæld den over kålen igen. (Det giver en mere sødlig og intens smag).
Jeg er ved at koge lagen ind nu, – den skal hældes over og så skal kålen ellers bare på køl til i morgen.
Risengrøden er kogt op (160 gram grødris til en liter mælk + vanniliestang og INGEN salt) og det står i en “høkasse” inde i sengen godt med dyner omkring. Så slipper jeg får at stå og røre i grøden – og for at det brænder på…
Nu skal de sidste gaver lige i hus sammen med mandelgaven som jeg har svedt ud. 🙂 Jeg er ved at komme dejligt ned i gear og der er ved at indfinde sig en sig en dejlig julefred og det håber jeg også der er ved dig. Nyd lillejuleaftens dag – kh Tina
PS – hvis du mangler kreative idéer så find dem i bloggens idébank. Klik på KATEGORIER i menulinjen og se udvalget der.
Hvis du vil have idéer til hvad min mand fylder juleænderne med i morgen så klik her.
Rigtig glædelig jul 🙂 … her er julefreden også ved at indfinde sig … rødkålen er hjemmelavet kunne ikke drømme om at købe færdiglavet) …sønnike kommer hjem om et par timer, og det bliver igen i år kun ham og jeg … super hyggeligt og afslappet … masser af god mad, lange gåture, sjov og hygge … sådan er julen her hos os 🙂