Det gode ved at have denne “Fredagens kreative køkken”-kategori er, at vi ofte bliver nød til at få “weekendmad” midt i ugen, – så der er nyt at lægge på bloggen. 🙂 Forleden tryllede gemalen så lidt med en svinemørbrad og de grøntsager vi havde i skuffen. Her kan du se resultatet – og jeg skulle hilse og sige at det smagte fremragende!
Mos af selleri og kartofler, madlavningsfløde eller mælk, salt og peber.
Skræl og skær et halvt selleri og 2 kartofler i tern og kog dem møre i usaltet vand. Blend det fx med en stavblender. Tilsæt enten kogevandet, madlavningsfløde eller mælk til det får den konsistens du ønsker. Smag til med salt og peber.
PS – Er du ikke til selleri så brug kartofler og evt. et par jordskokker. Klik her og få opskriften på en kartoffelmos der smager SKØNT.
Svinemørbrad
Rens mørbraden for sølvsenen og de andre hinder. Skær den ud i passende skiver. Krydr med en peberblanding og salt. Steg dem på panden. Start med god varme så de får en god stegeskorpe. Steg færdig ved mindre varme.
Gulerødder og porre
Damp en gulerod og det hvide at en porre til hver person. Der skal stadigvæk være “bid” i.
Spidskål og sauce
Skær ca et halvt spidskål i skiver og steg det lidt på panden. Hæld en god slat soya ved og lad spidskålen trække smag. Tilsæt noget sødme fx i form at blåbærsirup, lidt honning eller andet.
Det blev serveret med lidt skåret rucula over… Det kunne også have været persille eller andet grønt. Velbekomme og rigtig dejlig weekend. kh Tina
Hvis du klikker her finder du en opskrift med svinemørbrad og cidersauce – uha – den er også go´.
PS – klik her hvis du vil se hvordan han stylede en helt amindelig “hakkedreng” – det var også godt!
Det lyder som en god ide med at mose forskellige grøntsager. Det skal jeg da prøve i weekenden. Håber at den ikke kun står på havregrød hos jer i weekenden.
Dejlig fredag!