fbpx

Fredagens kreative køkken byder på en superlækker laksetatar…

af aug 1, 2015

Se relaterede indlæg 👇🏼

DER ER MEGET LET AT LAVE…
Sikke en sommer vi har – og har haft over Danmark. Vi har benyttet lejligheden til at spise på stranden flere gange – eller taget vores gæster med derned til et glas bobler og lidt Nippe Nalle – før middagen skulle indtages på palleterrassen. Så bliver det ikke meget bedre hvis du spørger mig. Picnic på stranden med laksetatar og hvidvin - Stranden ved Risskov v. Aarhus

Billederne her er fra mandag aften i uge 29 – der havde nok været 29 grader det meste af dagen – så det var skønt at komme ned i luften og nyde udsigten til det blå hav. Jeg havde bl.a. lavet laksetatar der fik et drys sprødt rugbrødskrymmel… Det samme fik vi til forret til vores bryllup i 2005 så den ret vækkede gode minder.

laksetatar med fersk laks, sennep og karse

Opskrift på laksetatar til 4 pers:
400 gram laks * 2 tsk dijon sennep * 2 tsk grov dijon sennep * 1 spsk cremefraice – gerne 38 % * En stor bakke karse * Salt og peber

Skær skindet – og det brune kød af laksen. Skær kødet i små tern. Kom det i en skål og tilsæt de andre ingredienser. Lad det gerne stå og trække et par timer i køleskabet.

Rugbrødskrymmel:
2 skiver rugbrød * 2 spsk olie
Skær og hak rugbrødet til små tern. Kom olien over og bland det godt sammen. Læg det på et stykke bagepapir og bag det i ovnen ca. 5-7 minutter ved 200 grader – eller til det er sprødt.  sprødt rugbrøds krymmel til forret med laks

laksetatar med karse og sennep Kom først det sprøde rugbrød på laksen lige inden serveringen. Vi fik også ristede tigerrejer – stegt i olie, chili, hvidløg og ingefær. Dertil en aoili lavet af en god mayo med et par fed pressede hvidløg i. Og selvfølgelig citron og kold hvidvin til. Du finder mange flere opskrifter her – der er fx en laksesouffle – og den er også rigtig go. Du finder også et par billeder fra den aften på min Instagram-profil TinaDalboge. De blev lagt på “live” mens vi sad og nød den dejlige aften.

tigerrejer stegt i ingefær, chili og hvidløg - forret og picnic på stranden i Risskov v. Aarhus

 

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

3 Kommentarer

  1. Anne Overballe

    Ja det har været og er en fantastisk sommer. Det ser meget lækkert ud. God weekend. Kh Anne

    Svar
  2. Bitten

    Hvor ser det dog lækkert ud! Opskriften er hermed gemt 🙂
    Hvor er de små glasskåle med låg mon fra?

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Hej Bitten
      Det er weck-glas. Dem kan du fx købe hos http://www.bentbrandt.dk – prøv at søge på weck i søgefeltet i bloggens venstre side øverst. Så kommer de frem i mange blogindlæg.

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Foredrag om boligindretning – boligstylistens tips og tricks

by | mar 14, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Foredrag i Garant Ringkøbing tirsdag d. 16. april 2024 kl. 19 Der er 100 pladser og de har lige skrevet, at salget af billetterne går over al forventning, så det er...

Anneks gæstehus sommerhus – indretning med sjæl og kant

by | mar 2, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning af gæstehus og anneks Opførsel af bjælkehytte Her kan du se opførslen og indretning af et anneks, som bruges til gæstehus i sommerhuset. Vi valgte et anneks...

Foråret, skaberglæden og kreativiteten spirer om kap

by | feb 26, 2024 | BOLIGINDRETNING,MALERIER | 0 Comments

Abstrakte malerier Jeg har holdt mange foredrag, hvor jeg har talt om vigtigheden og glæden ved at skabe. Men nogen gange har jeg selv for travlt og glemmer eller...

Farver og trends fra Formland messen 2024

by | feb 7, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Boligindretning - trends og tendenser På Formland Interiør Messe februar 2024 fik jeg et indblik i de seneste trends og tendenser inden for boligindretning. Det er...

Ses vi til Design Days i weekenden?

by | jan 18, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Har du et spørgsmål om indretning? Eller vil du gerne have et par input omkring en idé, du pønser på? Eller mine øjne på et projekt, du er i gang med?Så kan du møde mig...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk