Min kære mand har det med at få forskellige “griller” – og denne gang er det “gået ud over” kartoffelmosen… Altså på den gode måde. 🙂
Han laver en god gang kartoffelmos ved at koge kartoflerne uden salt og køre dem gennem en kartoffelpresser så konsistensen bevares. Det kan fx være sådan en fætter her fra IKEA. Der kommer noget kartoffelvand, lidt olie, salt og noget ost i mosen. Derefter kommer det i en smurt form og revet ost kommer ovenpå og så en tur i ovnen. Det sprøde toppings er det der gør hele forskellen, – og det er det han har eksperimenteret mest med. Det der har været bedst var majs, (majskerner der skæres af en frisk majskolbe), skiver af porrer og hasselnødder (eller mandler), lidt finthakket frisk ingefær og lidt hvidløg – der blev svitset på panden.
Det passer rigtig godt til fx lammekølle – eller som her til torsk og rejer. På billedet herover har kartoffelmosen fået farverigt selskab af ærtemos og gulerodsmos… Det er også godt. Velbekommer og rigtig go weekend. kh T
Først “urte” saksen som jeg købte efter jeg så det herinde og nu kartoffelpresseren, må hellere komme til Ikea 😀