Forleden lavede jeg en indonesisk inspireret kylling. Den blev faktisk ret vellykket hvis jeg selv skal sige det 🙂
Du kan bruge andre ingredienser end dem jeg fandt i køleskabet, – så tag opskriften som inspiration.
Jeg lavede retten i en stegegryde, men en almindelig gryde kan også bruges. I denne ret brugte jeg, til en kylling, 2 løg, 2 rødløg, 4 gulerødder og 4 fed hvidløg. Se første foto. Derudover kom der en halv rød peberfrugt og et æble i. Start med at varme gryden godt op og “brand” karryen af i bunden. Kom olie i gryden + det hakket hvidløg og lad det stege et par minutter. Kom kyllingen i gryden og brun den på alle sider. Tag evt. hvidløget op så det ikke bliver branket og tilsæt det igen når der kommer væde i retten. Tilsæt løg og en halv øl (eller vand) og lad det simre under låg ca. 20 minutter. Tilsæt gulerødder, en dåse kokosmælk og chili. Enten frisk, fra flaske eller som krydderi. Lad retten simre i ca. 10 minutter. Kom æblestykker og peberfrugt i og giv det 5-10 minutter. Tag kyllingen op og lad den trække, inden du skærer den ud i passende stykker. Varm saucen godt op og smag den til med lidt kyllinge- eller grøntsagsbouillion. Jeg kom også en god spsk Ketjap Manis i som er en indonesisk sød soyasauce. Hvis du ikke har det har du måske lidt soya. Det virker også godt. Smag til med salt og peber. Kom kyllingestykkerne ned i gryden og varm det op. Hvis kyllingen stadigvæk er rød ved benet, så giv den nok til at den er gennemstegt. Server med ris og broccoli, bønner eller andet grønt til. Velbekomme og rigtig god weenend.
Mums det ser godt ud,mon ikke den også skal prøves af:)
Tak for at dele.
Knus og kram herfra
Tak for opskriften – ser dejligt ud 🙂