Selv om man er helt væk i et “pude-broderi-projekt” skal man jo også huske at spise engang i mellem. Ved at eksperimentere lidt fandt jeg frem til, at man kan lave en rigtig fin “humus” ud af bønner og linser i stedet for kikærter. Her i huset er vi nemlig gået lidt amok i linser og bønner, både fordi de er sunde, men vist også fordi vi trænger til en afløser for kartofler, ris og pasta.
Jeg er fik ikke målt af, men her ser du bønner og linser, 2 fed hvidløg, solsikkekerner, sesamfrø, cashewnødder, limesaft, en sjat olivenolie, salt og peber. Det var det jeg lige havde indenfor rækkevidde. Jeg er sikker på at resultatet også bliver godt med alt muligt andet i. Dybest set smager det vel mest af hvidløg 🙂
Jeg havde ingen citroner, så der røg limesaft ned i blandingen. En slat appelsinjuice kan også bruges. Så en tur med stavblenderen eller i den rigtige blender. Og herefter er det klar til servering.
Velbekom´ og dejlig tirsdag til dig
Det skal jeg prøve. Tak for inspiration til den slags også.
Mmmmm, lyder virkelig lækkert. Det må prøves! God tirsdag til dig også!
Hvor ser det lækkert ud – humus med lime aldrig prøvet 🙂 Det vil jeg da prøve! Skønne Skønne foto´s – du er sej Tina 😉 KH Jane
Har aldrig smagt humus. Måske man skulle prøve….måske… Ser ihvertfald nemt ud 🙂
Ser lækkert ud, og hvis den ikke var navngivet, ville jeg tro at det var en moderne udgave af den risengrød jeg i dag har “udstillet” på min blog. Tak for opskriften. Go’ aften *SMIL* fra Gitte
Jeps – det er lige før det ligner risengrød, men det smager bestemt ikke på den måde 🙂 Tak Jane fordi du kan li´ mine fotos, jeg forsøger også at gøre mig umage. Kh Tina
Den skal jeg prøve! Hummus er vist egentlig bare en betegnelse for konsistensen. Jeg har også lavet hummus af kidneybønner og det er bare også dejligt 🙂