PIGVAR – eller bare fisk på grillen – med LÆKKERT ENKELT TILBEHØR!
Min mand er ret hurtig til at hoppe på cyklen og drøne en tur ind til Clausenes Fiskehandel inde på havnen i Århus. Sidste fredag kom han hjem med intet mindre en en pighvar.
Du kan sagtens bruge tilbehøret til andre fisk – og det er altså synd at du ikke kan komme til at smage sovsen! MUMS!
Pigvaren kom i en fiskevender fra Weber – sammen med masser af dild, rosmarin, salt, peber og skiver af citron.
Du kan også lave den på panden eller i ovnen… Spørg fiskemanden. 😉
I mens var tilbehøret gjort klar…
En hvid asparges der blev skåret skråt i lange tynde skiver, nye gulerødder, grønne asparges, nye kartofler, hvidløg, skalotteløg og ingefær i meget fine tern, lidt frosne ærter, en teske sennep med hele korn, lidt hvidvin og en hele masse dild. Claus havde tidligere lavet en fond af skallerne fra rejer, men du kan bare købe noget fiskefond… det virker også. Derudover kom der lidt fløde i sovsen… Du kan også bruge et mere fedtfattigt produkt som fx Cremefine.
Ingefær, skalotteløg og hvidløg brunes lidt i en gryde, lidt hvidvin og fond tilsættes og reduceres. Fløde tilsættes og aspargesskiverne kommer i og står ved svag varme hygger sig med at give smag. Dild og ærter tilsættes lige inden serveringen. Smag til med salt og peber.
Kartoflerne blev kogt møre sammen med salt, skrællen fra den hvide asparges og de dild-stængler der var tilbage.
Alt i mens pigvaren lå på gasgrillen og fik lige tilpas – ikke for lidt og ikke for meget. Den fik cirka 3-4 minutter på hver side. Men hold øje – for den må IKKE FÅ FOR MEGET!
Og så lige et glas kold hvidvin eller bobler til… Det er lige før man bliver helt nyforelsket – men altså ikke i pighvaren.
Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter. Klik og se opskrifter med grill her
Jeg er sikker på det smager skønt! Tak for inspirationen.
Det lyder som en drøm ♥