Jeg tror der er mange, der sætter pris på en god bearnaisesauce. Men nok også mange der holder igen, fordi den slags kan være lidt rigelig fed og ikke særlig sund. Sidste fredag lavede jeg en god gang suppe ud af forskellige grøntsager til frokost. Der var en rest tilbage, og da fredagsmiddagen skulle tilberedes, prøvede jeg et lille eksperiment – så kom ikke og sig, at det ikke er kreativt at lave mad. 🙂
Den lille rest suppe blev varmet op og tilsat en spsk. olivenolie og et drys tørret estragon og lidt chili. Det stod og varmede sig lidt og endte med at blive en skøn sauce (og den kunne også bruges som en kold dip).
Dagen efter fik vi gæster og der lavede jeg saucen igen, så de billeder du ser her, er hvor jeg laver saucen fra bunden.
Jeg brunede et par gulerødder, lidt selleri, et rødløg, 2 fed hvidløg og en stor kartoffel. Derefter dækkede jeg det med vand og lod det koge til grønsagerne var helt møre.
Derefter blev det blendet (brug en stavblender eller en alm. blender. Har du ingen af delene så pres de møre grøntsager gennem en si). Tilsæt estragon i tørret eller frisk form, lige lidt chili og lidt god olie i (eller evt. lidt smør). Lad det simre lidt, så smagen fra estragonen trækker ud. Tilsæt evt. lidt kalveboullion. Smag til med salt og peber. Server det koldt eller varmt. MUMS siger jeg bare – og fra nu af er det tilladt at spise “bearnaise” i STORE mængder. Dejlig fredag – kærlig hilsen Tina
Fredagens Kreative Køkken – Super sund og lækker bearnaise
Se relaterede indlæg 👇🏼
Tusind tak – den vil blive brugt flittigt her. Og sund samtidig! Herlig!
God weekend.
🙂 Dorthe
Ja det er skønt med en sund sovs .
God weekend.
Mvh Kirsten
…det gør vi – lækkert sundt – har introduceret sønnen til den lette i første omgang: http://designlacamara.blogspot.com/2012/02/entrecote-med-arstidens-grntsager-pa.html