så er rødspætterne rigtig gode! I går var jeg lige et smut forbi Clausens Fiskehandel på havnen i Århus… Jeg havde en drøm om pandestegte rødspætter med nye kartofler. Sidst jeg havde det, for halvanden måneds tid siden, fortalte de mig, at jeg skulle vente til skoven blev grøn – for så ville rødspætterne være fede og lækre. At de så tilmed er på tilbud nu til 29.- pr. halve kilo gør dem jo ikke mindre velsmagende. 🙂 Ikke nok med at skoven var grøn, – der var også sol og sommer på terrassen, så da jeg kom hjem kl. halv seks havde jeg bestemt ikke lyst til at stå inde i køkkenet og lave mad. Derfor fandt jeg det campingbord vi brugte sidste år, da vi kørte rundt i Italien – og en kogeplade og gaskogepladen fra Harald Nyborg der stadigvæk får 6 stjerner herfra.
Som du kan se på et af billederne, så ligger jeg udenfor og laver dette blogindlæg – for jeg har nemlig sovet på palle-terrassen i nat, – og har lidt svært ved at komme ud af den dejlige day and night-bed. 😉 På vejen hjem købte jeg nye kartofler der var skrabede, 5 hvide asparges, citroner, persille, babyblade, spidskål, danske tomater og forårsløg. Det skyllede jeg i køkkenet så jeg kunne snitte på terrassen. Først en gang babyblade på fadet… Derefter skar jeg toppen af spidskålet, delte det i to og skar tynde strimler der kom ovenpå salaten. Så tomater og forårsløg i tynde skiver. Panden kom på “komfuret” så solsikkekernerne kunne ristes – og efter et par minutter kom der også sort sesam på. Grunden til at vi bruger en del sort sesam er ikke så meget pga smagen – det er mere fordi de små sorte frø er ret så dekorative. 😉
Jeg plukkede lidt basilikum fra vindueskarmen, tog noget persille og en lille smule dild fra det nye højbed af pallerammer. De tre krydderurter blev hakket fint og rørt sammen med smør. Derefter kom det på et stykke bagepapir og rullet. Efter et kvarterstid i fryseren kunne jeg skære stykker af “kryddersmør-rullen”. De blev lagt på isterninger og kom på bordet. Det blev en afløser for persillesovs – og ikke en dårlig en af slagsen.
Hvis du klikker på linket kan du se hvordan du panerer rødspætter med æg og rasp. I år blev der blandet lidt revet citronskal ned i ægget… Ikke dårligt.
Som du kan se blev rødspætterne stegt i det fri… Jeg kan mærke at mit næste “projekt” må blive et udekøkken på hjul… Rødspætter er i øvrigt årets pinsefisk i år og kan klart anbefales. En anden ret der passer perfekt til pinse er grydestegt kylling med hjemmelavet agurkesalat og rabarberkompot. Så det er godt der er en fridag på mandag så vi får flere aftener hvor pinsemaden kan nydes max. Rigtig go´pinse – kh TinaKlik her hvis du vil se mange flere madopskrifter.
Rødspætter er en af mine livretter. Måske fordi jeg ikke får det mere end højst en gang om året?
Mums det siger jeg også 🙂
Er bordet fra an camping butik ?
Bordet er også fra Harald Nyborg. Det blev købt sidste år sammen med gaskogepladen – lige inden vi kørte til Italien. 🙂
Tak, vi kigger der. Min datter Emma har købt en vw bus, som hun mangler lidt grej til.