Den fredag hvor jeg skulle vise julegaveidéer i DR´s Ramasjang, var vi inviteret i byen hos et hold meget søde venner… Jeg hadve tilbudt at medbringe noget dessert, – og det blev af gode grunde nød til at være noget, jeg kunne forberede dagen før. Derfor faldt valget på Crème brûlée, både fordi det er let at lave, -kunne forberedes og OGSÅ fordi det smager skønt… Jeg skal hilse at sige at lidt lakrids-sirup i bunden og lakrids-pulver på toppen ikke gjorde oplevelsen ringere. Opskrift: 5 dl fløde, kornene fra en stang vanille, 150 g sukker, 8 æggeblommer, lakridspulver og lakridssirup fra Johan Bülows.
Rør fløde, vanille og sukker sammen og bring det i kog i en gryde. Rør rundt hele tiden så det ikke brænder på. Bring det i kog. Køl blandingen ned til omkring 50 grader – tjek evt. med et rent stegetermomenter. Hvis blandingen er for varm når æggeblommerne kommer i, så vil de klumpe. Pisk æggeblommerne ud i blandingen. Kom lidt sirup i bunden af formene. (Selvom jeg lagde siruppen i et kryds, så fordelte det sig rundt i hele bunden alligevel). Kom omkring en deciliter i hver form. Bag det i vandbad i varmluftovn ca. 30 minutter v. 150 grader. Hold øje med det, for de må endelig ikke få for meget. (De skal stadigvæk blævre lidt når du tager dem ud af ovnen). Dæk formene over og sæt dem i køleskabet. Det skal være afkølet inden du drysser sukker, rørsukker eller brun farin over. Jeg brugte ca. to tsk brun farin på dem her – og et lille drys lakridspulver – og derefter fik de en gang med gasbrænderen. Hvis du ikke har sådan en, så sæt dem i ovnen under en tændt grill til sukkeret bliver karamelliseret – men hold øje med dem så de ikke får for meget. Tilbage er der kun at sige VELBEKOMME 🙂 kh Tina
0 kommentarer