fbpx

Fredagens kreative køkken byder på lækre MACARONS-kager

af aug 17, 2012

Se relaterede indlæg 👇🏼

En af mine veninder Charite Nielsen har sendt mig dette foto hun har taget i Bruxelles. Hun beskriver hvordan de små fine macarons-kager bare er alle steder. Det skulle være et miks mellem en makron og en marengs. Fine og farverige ser de ud. macarons, kager, bruxelles, frankring, farver,
Her på Maja Vases smukke site har jeg fundet de lækreste hindbær macarons. Og jeg har naturligvis fået lov til at vise billeder og opskrift.

hindbær macaron, opskrift på macaron med hindbær

Og inde i midten gemmer der sig et helt hindbær. Mums!

Opskrift:

Makronbunde:
130 g mandler (mandelmel)
225 g flormelis
3 store æggehvider
75 g sukker
knuste frysetørrede hindbær

Hindbærsmørcreme:
50 g smør
150 g flormelis
½ tsk vaniljeekstrakt
50 g hindbær

Chokoladeganache:
80 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
15 g honning
30 g smør

hindbær macaron

Sådan gør du:
Makronbunde:

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.
Hæld flormelis og knuste frysetørrede hindbær ned til mandelmelet, og blend videre.
Si blandingen i en skål.
Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk videre, til de er helt stive.
Hæld mandelblandingen i hviderne – lidt ad gangen.
Pisk forsigtigt imens.
Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøt ud til små runde cirkler på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad de ubagte bunde tørre i 20 min ved stuetemperatur.
Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

Hindbærsmørcreme:
Pisk smør, flormelis og vaniljeekstrakt sammen.
Tilsæt hindbær.
Tilsæt evt. lidt ekstra flormelis, hvis smørcremen er for våd.
Fyld smørcremen i en sprøjtepose.

Chokoladeganache:
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
Bring piskefløde og honning i kog.
Hæld langsomt fløden over chokoladen og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Når ganachen har en temperatur på 40 grader, så tilsæt smør.
Fyld ganachen i en sprøjtepose, og lad den stå natten over ved max. 20 grader. (Men kom den ikke i køleskabet.)

Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Foredrag om boligindretning – boligstylistens tips og tricks

by | mar 14, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Foredrag i Garant Ringkøbing tirsdag d. 16. april 2024 kl. 19 Der er 100 pladser og de har lige skrevet, at salget af billetterne går over al forventning, så det er...

Anneks gæstehus sommerhus – indretning med sjæl og kant

by | mar 2, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning af gæstehus og anneks Opførsel af bjælkehytte Her kan du se opførslen og indretning af et anneks, som bruges til gæstehus i sommerhuset. Vi valgte et anneks...

Foråret, skaberglæden og kreativiteten spirer om kap

by | feb 26, 2024 | BOLIGINDRETNING,MALERIER | 0 Comments

Abstrakte malerier Jeg har holdt mange foredrag, hvor jeg har talt om vigtigheden og glæden ved at skabe. Men nogen gange har jeg selv for travlt og glemmer eller...

Farver og trends fra Formland messen 2024

by | feb 7, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Boligindretning - trends og tendenser På Formland Interiør Messe februar 2024 fik jeg et indblik i de seneste trends og tendenser inden for boligindretning. Det er...

Ses vi til Design Days i weekenden?

by | jan 18, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Har du et spørgsmål om indretning? Eller vil du gerne have et par input omkring en idé, du pønser på? Eller mine øjne på et projekt, du er i gang med?Så kan du møde mig...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk