En af mine veninder Charite Nielsen har sendt mig dette foto hun har taget i Bruxelles. Hun beskriver hvordan de små fine macarons-kager bare er alle steder. Det skulle være et miks mellem en makron og en marengs. Fine og farverige ser de ud.
Her på Maja Vases smukke site har jeg fundet de lækreste hindbær macarons. Og jeg har naturligvis fået lov til at vise billeder og opskrift.
Og inde i midten gemmer der sig et helt hindbær. Mums!
Opskrift:
Makronbunde:
130 g mandler (mandelmel)
225 g flormelis
3 store æggehvider
75 g sukker
knuste frysetørrede hindbær
Hindbærsmørcreme:
50 g smør
150 g flormelis
½ tsk vaniljeekstrakt
50 g hindbær
Chokoladeganache:
80 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
15 g honning
30 g smør
Sådan gør du:
Makronbunde:
Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.
Hæld flormelis og knuste frysetørrede hindbær ned til mandelmelet, og blend videre.
Si blandingen i en skål.
Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk videre, til de er helt stive.
Hæld mandelblandingen i hviderne – lidt ad gangen.
Pisk forsigtigt imens.
Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøt ud til små runde cirkler på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad de ubagte bunde tørre i 20 min ved stuetemperatur.
Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.
Hindbærsmørcreme:
Pisk smør, flormelis og vaniljeekstrakt sammen.
Tilsæt hindbær.
Tilsæt evt. lidt ekstra flormelis, hvis smørcremen er for våd.
Fyld smørcremen i en sprøjtepose.
Chokoladeganache:
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
Bring piskefløde og honning i kog.
Hæld langsomt fløden over chokoladen og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Når ganachen har en temperatur på 40 grader, så tilsæt smør.
Fyld ganachen i en sprøjtepose, og lad den stå natten over ved max. 20 grader. (Men kom den ikke i køleskabet.)
0 kommentarer