Tirsdag i sidste uge legede vi “lille-fredag” og den leg kan man jo ikke lege, uden at skulle have en dejlig dessert. Min datter Laura stod for den del af festen og jeg skal hilse at sige at det blev meget vellykket.
Hun lavede chokoladefondant med hindbær/blåbær og de smagte SKØNT!
Opskriften er til 6 personer men hun brugte nogle skåle der var lidt større, så der blev kun til 5.
150 g 70% chokolade
100 g smør
100 g flormelis
40 g mel
1,5 æg
smør til formene
Tilbehør: Hindbær, blåbær, jordbær e.l.
Laura brugte frosne hindbær og blåbær, vendte dem i sukker og gav dem et kort opkog i mikrobølgeovnen.
Smelt 100 g chokolade, smør og flormelis over vandbad, og rør det let sammen til en ensartet masse. Lad det køle af. Pisk mel og æg i. Fordel messen i 6 ildfaste forme smurt godt med smør. Kom et stykke chokolade ned midt i dejen inden du sætter dem i ovnen. Bag kagerne ved 180 grader i 14 minutter. Vend dem forsigtigt ud på tallerkener og server med det samme, da chokoladen vil størkne hvis de står for længe. Kom lidt flormelis i en is og drys lidt over hver kage. Server dem med bær efter din smag.
Håber du også får en lille fest. 🙂 Go´weekend – kh Tina
Dejlig datter du har der. Og fristende dessert der er printet ud og gemt. tak og også god weekend til dig.
Uhm.. fristes.. fristes…
-skulle jo egentlig ikke, meeen det ER jo fredag i dag…
Hvad ville de bær være uden chokoladekager.. kedelige… jeg gør det !
Har lige afsluttet et vellykket tegnejob… så har jeg da fortjent en lille belønning ;o))
Beslutninger er taget!
Dejlig fredag til dig
Hanne
Jeg lavede dem i går og de er BARE GODE! Tak for inspirationen.