BLØDKOGTE ÆG PÅ…
Søndag morgen startede med blødkogt æg, avis – og derefter en dejlig skype-snak med sønnike, der er i Australien. Nu er det ikke det sværeste at koge et æg, men det der med kogetiden og at få blommen til at blive helt rigtig, det kan faktisk godt være lidt af en kunst. Specielt hvis man lige glemmer at holde øje med tiden… Jeg har fundet en løsning med den her EGGTIMER jeg har købt i TIGER for en tyve-tredive kroner…
Den kommer du bare ned i vandet sammen med æggene, og så er du ikke i tvivl om hvornår de er færdige. Og hvis du ikke har sådan en ægge-tids-tager-dims så må du jo tage tid på god gammeldags manér:
Sådan koger du et blødkogt æg:
Kom vand i en gryde og sæt det til at koge. Læg æggene forsigtigt i gryden med en ske. Kog æggene under låg i (7 minutter – størrelse L/XL) / (5½ minut – størrelse S/M), og skyl straks med koldt vand og server.
Dejlig søndag – med eller uden æg. 😉
Gisp, hvor smart! Dem har jeg godt set uden at vide hvordan den fungerer. Det er ligodt smart!
Så sådan én første gang i 1996 i USA, hvor jeg købte den på stedet – har udskiftet den med en nyere siden da, men de har aldrig svigtet mig :o)
Den er da super smart – må jeg vist lige kigge efter næste gang jeg kommer i Tiger ;0) God aften. Knus Anne