Lige nøjagtig nu – på denne skønne, skønne årstid blomstrer skovløgene i fuldt flor. Når jeg cykler gennem Risskovén v. Århus er lugten af løg så kraftig, at det er lige før øjnene løber i vand. I går blev jeg simpelthen nød til at stå af cyklen og plukke en buket med hjem. Både bladene og blomsterne har en fin mild hvidløgssmag, og det kan vi rigtig godt lide her hjemme hos os. Jeg har tidligere lavet skovløgs-pesto og det er også en stor delikatesse. Nå, men denne gang valgte vi at have fokus på blomsterne og tilføjede yderligere de fine lilla blomster fra purløgen ude i krydderurtebeddet.
De små blomster blev klippet af hovederne og blandet sammen med afklippet purløg…
Her kan du se et glimt af skovens bunddække, Jeg kalder det skovløg, andre kalder det for ramsløg, men det smager lige godt 😉
Jeg nåede desværre ikke at tage et foto af den tomatmad med parmesan og blomstrende toppings jeg fik til frokost. Men tilgengæld lavede jeg små blinis, (med sesamfrø i dejen – uhm…) med stenbidderrogn, fint hakket rødløg og naturligvis lidt blomster på toppen. Du finder opskriften på blinis lige her.
Der var engang århusianerne mente at vi havde patent på skovløg/ramsløg, men nu er de vist blevet mere udbredt. Måske kender du også et sted hvor man kan finde dem?
Har aldrig smagt de løg – men det skal da prøves – ser meget dekorativt ud.
Hej Marianne. Jeps – prøv dem, både blomsterne og bladene smager super godt 😉 kh Tina
Mmmm…. hvor ser det lækkert og inspirerende ud! Bor heldigvis ikke så langt fra Risskov. Har indtil nu ikke vidst at de rent faktisk kan spises. Det glæder jeg mig til at prøve – og ikke mindst til at se på de fine blomster. Tak for tippet!
Mvh. Kirstine
Hej Kirstine. Mange tak for din kommentar. Du kan sagtens spise dem, men vær opmærksom på at de skal dufte af hvidløg. Der er nemlig to planter der minder om dem med de grønne blade. Den ene er linjekonval og den anden kan jeg ikke huske navnet på. Men de er giftige og du kan kende forskel på det med duften. Men dem du finder i Risskoven er helt sikkert skovløg (eller ramsløg som andre kender dem). Rest. Lisager plejer også at sælge pesto af urten, – hvis du ikke selv har lyst til det projekt. Dejlig søndag 🙂
Mums, lyder lækkert og hvor er det bare dekorativt at se på! Vil du dele din opskrift på blinis med sesamfrø? Det kunne jeg godt tænke mig at prøve! Kh Stine
Hej Stine. Jeg har desværre ikke en “rigtig” opskirft, men sjusser mig lidt frem. Jeg tager et æg, en slat øl, salt, sesamfrø, lidt bagepulver ca. 1/3 teske og lidt hvedemel. Jeg plejer at lave en forholdsvis tynd dej så den løber fint ud på panden. Steges i olie eller smør på en rimelig varm pande. Lad mig høre om dine blinis bliver gode… Jeg serverede dem også med dampet torsk rørt med cremefraiche og krydderurter i sidste uge. Det var også godt. KH Tina
Blomster i mad er bare så fint. Man skal dog som du også skriver vide hvad man plukker for over halvdelen af det man finder i haven og naturen er giftigt og noget er endog rigtigt giftigt.